Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Cenevre'de Türkiye rüzgârı esecek

Cenevre Otomobil Fuarı'nda bu yıl Türkiye rüzgârı esecek. Bu yıl 82'ncisi düzenlenen fuarın en büyük sürprizi yüzde 100 Türk sermayeli Karsan tarafından geliştirilen V1 kodlu araç olacak. Karsan'ın New York taksi ihalesi için tasarladığı araç, seri üretime hazır haliyle dünya vitrinine Cenevre'de çıkacak.
Diğer bir sürpriz ise Ford Otosan Ar-Ge tesislerinde geliştirilen ve Gölcük'te üretilecek yeni Transit. Yenilenen Transit'in dünya tanıtımı Cenevre'de gerçekleşecek. Ayrıca Tofaş'ın ürettiği Fiat Doblo'nun 7 koltuklu modeli ile Hyundai Assan'ın İzmit'te üretip Avrupa'ya ihraç ettiği yeni i20, fuarda tanıtılacak diğer Türk malı araçlar olacak.
Fuarı Türkiye açısından önemli kılan sadece modeller değil. Ankara da, bu yıl Cenevre'ye çıkarma yapacak. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan fuarın önemli ziyaretçisi olacak. Bakan Çağlayan, Türk malı taksinin tanıtımına katılacak. Türkiye'de üretim yapan markaların stantlarını dolaşacak. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün ise programı nedeniyle, Cenevre gezisini iptal etmek zorunda kaldı.
Türk otomotiv sektörü Cenevre'de büyük sınav verecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA