Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Oto alırken 3 ay düşünüyoruz

Türk tüketiciler, Avrupalı'lardan daha uzun düşünüp otomobil satın alıyor. Fransız Cetelem'in araştırmasına göre, otomobil satın almaya karar verme ve satın alma arasında geçen en uzun süre 13.1 hafta ile Türkiye'de. Belçikalılar 6.7 hafta ile satın alma kararını en kısa sürede uygulamaya geçiren tüketiciler olurken, Türkiye kendisine en yakın ülke İtalya ve İspanya'ya fark atıyor. İtalya'da bu süre 10.5 hafta, İspanya'da ise 10.4 haftayı buluyor. Avrupa ortalaması ise 9.6 hafta.

İHTİYAÇ DEĞİL ZEVK İÇİN
Türkiye'de tüketiciler, otomobil satın almadan önce en çok internetten araştırma yapıyor. Araştırma için markaların internet siteleri, forumlar ve bloglar ön plana çıkıyor. Türk tüketicilerin Avrupalı tüketicilerden bir başka farkı daha var. Avrupalı tüketicilerin yüzde 45'i otomobilini zorunlu olduğunda değiştirirken, Türkiye'de bu oran yüzde 28. Türkiye'de tüketicilerin yüzde 19'u zevk için, yüzde 20'si de 'daha iyi fırsat' için otomobil değiştiriyor. Türkler için otomobil Avrupalılardan farklı anlamlar taşıyor.
Türkiye'de 'Araba Sevdası' sürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA