Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Giray in!

TRABZON'DAKİ zemin oyunun karakterini mücadele maçına çevirdi. Bu olumsuz saha şartlarına rağmen her iki takım da oyunun başında hücum organizasyonlarını kısa paslarla oluşturma çabasındaydı. İlk yarının geneline baktığımızda da oyunu eline alan takımın Trabzonspor olduğunu söyleyebiliriz. Bursaspoır ise gerçekten çok etkisiz bir 45 dakika oynadı. Bursaspor bu sene bir türlü en öndeki oyuncusunu, yani santrforunu bulamıyor. Son transfer Pinto da belki çok erken olacak ama Bursa'nın bu mevkideki sorunu çözecek gibi görünmüyor.
Gelelim Trabzon'a; esasında bu zemini görünce, mücadele gücü yüksek Halil'in öne çıkacağını düşünmüştüm ama öyle olmadı. Ona çok uygun oyun şartları olmasına rağmen Halil öne çıkamadı. Trabzonspor her atağını özellikle oyunun ilk bölümünde Burak'ın koşularıyla yapmak istedi. Bordo-Mavililer daha sonra Olcan'ı da kullanarak hücum girişimlerini çeşitlendirdi. Trabzonspor, bu sezon ön üçlüde zaman zaman Henrique ve Adrian'ı kullanıyordu. Ancak Trabzonspor, Olcan'la bu bölgenin net bir oyuncusunu buldu. Bu da Trabzonspor açısından çok önemli bir kazanım.

AKTÖR BURAK DEĞİL GİRAY!
Maçı Trabzon adına çözen, duran toplardı. Giray'ın iki korner topunda zor pozisyonlarda yaptığı güzel vuruşlar, bütün bir doksan dakikanın mücadelesine rağmen sonucu belirleyen gollerdi. Maçın başrolünde bu kez alıştığımız Burak değil, Giray vardı. Bursaspor ikinci yarıda oyuna ortak oldu, beraberliği de yakaladı ama bu vites yükseltme Bursa'ya yetmedi. Taraftarlar Burak'ın zaman zaman pozisyonlarda bencil davrandığını düşünebilir ama Burak'ın bu sene yaptığı olağanüstü işlerle böyle bir kredisi olabilmeli. Bu sezonun yine Trabzonspor klasiklerinden biri oldu, son dakikalarda çok pozisyon yedi ancak Tolga'nın mükemmel kurtarışları beraberliğe izin vermedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA