Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Colin Kazım golcü mü?

Milli Takım Antrenörü Oğuz Çetin, Colin Kazım için, "Ferdinand'a benziyor. Güçlü fiziği var. Kuvvetli ve günümüz futboluna uygun bir yeteneğe sahip. Taraftar sabırlı olur ve büyük beklentiler içine girmezse Ferdinand gibi yıldız olur" demiş..
Bu eski bir futbol ustasının görüşü. Oğuz Hoca'nın altını çizdiği bir kelime var: Sabır. Ancak, F.Bahçe için "Sabır" çok uzak bir tanım. F.Bahçe hep yemeğin pişmesini bekler ama soğumasını beklemez. Sonra da "Ağzım yandı" diye feryat eder.
Peki bu bir akıl transferi mi? F.Bahçe, Colin için Sheffield United'a 1 milyon 275 bin sterlin bonservis bedeli ödedi. Kendisine de yıl başına 1 milyon euro verecek. Ya İngilizler enayi ya da F.Bahçe çok akıllı.
Colin'in Ferdinand'a benzerliğini İngilizler göremiyor, F.Bahçe görüp alıyor! Arsenal, Liverpool, Manchester United gibi kulüpler kadrolarında yıldız adayı bir çok genci barındırıp oynatıyor, nedense Colin Kazım'ı keşfetmiyor... Bu nasıl transfer? Colin 21 yaşında. İngiltere'nin alt liglerinde 2004-06 sezonlarında Bury ve Brighton kulüplerinde 73 maç oynamış 8 gol atmış. Geçen sezon Sheffield United'ta 29 maçta tek gol atmış. Bunun neresi golcü? Fatih Terim Brezilya'ya karşı 15 dakika oynattı, yıldız oldu. Elindekini görme konusunda sıkıntı yaşayan, F.Bahçe'de Semih gibi bir golcü varken Colin kadroda yer bile bulamaz. Golcü dediğin İtalyan Luca Toni gibi olur. Luca Toni, Palermo'da 200305 sezonlarında 78 maçta 50 gol attı. Yine 2005-07 sezonlarında yıllığı 1.5 milyon euroya oynadığı Fiorentina forması altında 77 maçta yine 50 gol attı. Bence Colin Kazım transferi yaşanan Tuncay şoku sonrası plansız programsız yapılan yanlış bir transfer hamlesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA