Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sadrazam Mahmut!..

TÜRKER Ağamla (İnanoğlu.. O bana 'Ağam' der.. Ben ona..) yemek yemek müthiş bir zevk.. Bir defa hoş sohbetine doyulmuyor.. İkincisi.. Ağam bir keşşaf.. Lezzet keşşafı.. Bugüne dek, bir yediğimiz yere bir daha gitmedik. İkincisi.. Her defasında ben oraya ilk defa gittim.. Arıyor, buluyor, götürüyor..
Bu defa Haliç'e, Halıcıoğlu'na gittik.. Sadrazam Mahmut Lokantası.. Tarihi bir Haliç evi.. Amiyane deyiş, salaş.. Dışardan bakınca girmezsiniz belki.. Ama girin.. İçi bir lezzet cenneti çünkü..
Önümüze ne geldiyse enfesti, soğuk sıcak..
Ama en müthişi bulgur pilavıydı. Sadece onun için gidilir.. Aslında oraya Uykuluk meraklıları gidermiş ya.. Uykuluk kuzunun gerdan kenarı eti. İlk defa yedim.. Bir başka âlem, ama geçin. Siz bulgur pilavına gidin..
Yahu "Bulgur pilavı için Haliç'e gidilir mi?.."
Gidilir. Bu pilav için gidilir.. Bir defa masanızın yanında pişiyor.. Görüyorsunuz. Çünkü görmelisiniz..
Çin yemeği pişirilen wok gibi bir tavanın içinde bulgur ve kavurma dahil, harçları tepelenmiş. Tepenin üzerinde sarı dilimler var.. Trabzon tereyağı.. Beyaz dilimler var.. Kaymak.. Kaymaklı bulgur pilavı olur mu?. Olur, parmağınızı da yedirir. Ama siz yemeyin bekleyin.. Yemeğin üzerine önünüze "Sadrazam Parmağı" gelecek çünkü.. (Öcal Ağbime bir selam bu noktada.. O bilir..) Onu yersiniz, benim gibi şeker hastası olsanız bile..
Arayın..
02123695684
Tıklayın..
www.sadrazammahmut.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA