Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki "Baş"a iki sorum var..

İki baştan birincisi (Protokolda değil, konu sırasında) Adnan Polat. Galatasaray Başkanı.. "Açılış nasıl olur gördün mü Adnan?.."
"Mustafa Erdoğan" adını duyunca, göreceklerimi tahmin etmiş, seni de uyarmıştım. "Erzurum memleketin. Orda bir de Kış Otelin var. Git.. Belki de otelinin kaderini değiştirecek, Erzurum'u dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri yapabilecek Üniversite Kış Oyunları'nın hiç değilse açılışına bir Erzurum çocuğu, Erzurum'da iş yapan bir iş adamı olarak katıl. Hem de 'Açılış' nasıl olur gör.."
Gittiğini sanmıyorum. Ama hiç değilse televizyonda gördün mü Adnan?..
Açılış nasıl olur gördün mü?.
Galatasaray'da her şeyi yüzüne gözüne bulaştırınca, kulüple beraber kendini de batırdığını anlayınca, Arena'yı apar topar açarak, sempati toplamaya tevessül etmiştin. Berbat bir organizasyon yaptın.
Hiçbir özelliği ve güzelliği olmayan, sıradan bir takımla maç.. Ve de Galatasaray'ın milyonlarca lirasını çöpe atarak, o zevksiz, tatsız, ne kılıkları, ne gösterileri on para etmez çağ dışı İsveç jimnastiği yapan raşitikleri sipariş edip, milyon Euro ile getirttin. Bu felaket gecesinde yükselen ıslıklarla rezillik doruklara ulaştı.
Hepsinin sorumlusu sendin..
Eğer, paraları kim bilir kimin cebine girsin diye sokağa atma yerine, adam gibi bir açılış planlasan, yolu, yordamı olmayan stadı yangından kaçırır gibi açma yerine, çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra, "Gel Mustafa Erdoğan" desen, bir muhteşem gece ile hem Galatasaray'ı, hem kendini tarihe geçirirdin.
Gördün mü Adnan?.. Gördün mü?.
Bir Türk çocuğunun dehası ve binlerce Türk çocuğunun katkısı ile 80 dünya televizyonunun yayınladığı bir efsane "Açılış" nasıl yapılır gördün mü?.
Erzurum'un dağı, karı.. Anadolu mozayığının danslarla, ışıklarla anlatımı..
Doğulusu, Karadenizlisi, Batısı, güneyi ile Anadolu.. Sema yaparak uçan mevleviler..
Kafkasya'dan göçen bizimkiler hele.. Gururla, coşkuyla, keyifle, zevkle, göz yaşlarıyla izledim.. Herkes öyle izledi.
Herkes çılgınca alkışladı.. Kimsenin aklına ıslık çalmak gelmedi. O coşku içinde çalmaya kalkan nasıl tepki görürdü kimbilir..
Yaşa Mustafa.. Anadolu'yu, ayyıldızlı bayrağı taşımadığın ülke kalmamıştı zaten dünyada.. Bu muhteşem açılışla, milyonlar izledi, bizi, Anadolu'yu bu defa..
Yaşa sen!..
İkinci sorum Başbakan'a..
Sayın Erdoğan.. O harikulade açılış gösterisinin sizi ve eşinizi nasıl coşturduğunu, alkışlarınızla nasıl katıldığınızı ekrandan izledik.. "Anadolu Zirvesinde buluşalım" parolasına, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, siz ve bakanlarınızın çoğu uymuşlardı..
Gelmeyen kimdi biliyor musunuz, Sayın Erdoğan?.
TRT!..
Türkiye Radyo Televizyonu yani..
Yani, Genel Müdürünü bizzat seçip atadığınız, biz Türk halkının vergileri ile beslenen kurum..
Sıra ile, Spor Bakanınız, siz, Meclis Başkanımız, Cumhurbaşkanımız konuşurken TRT1 ne yayınlıyordu biliyor musunuz?.
Hiç bir özelliği ve güzelliği olmayan, sıradan bile değil, Fener-
Gençler maçını..
Futbolun içinden geldiniz. Anlatmama gerek yok. Bilirsiniz..
Gençler tur atlamayı garantilemiş, yenilse fark etmiyor. Fener elenmiş, yense işe yaramıyor. İki takım da formalite gereği bir idman maçı oynuyorlar, yedek deniyorlar. 52 bin kişilik Saraçoğlu'nda bin, hepsi hepsi bin kişi var. 20 bin kart sahibi, parasını peşin ödediği halde gelmemiş, öyle önemsiz bir maç işte.. TRT1 ve TRTHD, bu maçı yayınladı, Sayın Erdoğan.. Dünyanın 80 televizyonla izlediği Üniversiad'ın muhteşem açılışını değil.. Katılan ülke ve sporcu sayısı bakımından tarihin en büyük Üniversite Kış Oyunları'nın açılışı, bir rezil futbol maçının yerini alamadı.
Bu ne utanç verici bir tercihtir, Sayın Başbakan?.
Ben elimde kumanda, kanallar arasında dolana dolana, TRTTurk'te yakaladım, naklen yayını.. DigiTurk'u olmayanlar nerden bulabildiler bilmem..
Maç bitti. O sırada, Mustafa Erdoğan ekibinin sizi de coşturan gösterisi başladı. "Acaba Erzurum'a döndüler mi" diye merak ettim. TRTHD'ye döndüm bir an..
Erzurum'da canlı yayın bir muhteşem Türk şovu sahnelenirken, TRTHD ne yayınlıyordu biliyor musunuz, Sayın Başbakan?..
Bilmem kaçıncı tekrar olarak, bu yaz yapılan Dünya Kupası açılışındaki Shakira'nın şovunu..
Bu halkla alay etmek değilse nedir, Sayın Erdoğan?.
Bu ülkeyi, bu ülke insanını, bu ülkenin tarihindeki en büyük, en önemli spor organizasyonunu arkaya atıp, on para etmez, en fanatik Fenerli'nin bile umursamadığı bir futbol maçını TRT1 ve TRTHD'de ekrana getiren şaşkınların yaptıkları yanlarına kâr kalacak mı, Sayın Erdoğan?.
Bunun hesabını soracak mısınız?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA