Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tek sebep PARA...

KULÜPLER Birliği, Çarşamba Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu. Görüntüde 6222 sayılı yasanın değişikliği için kulis faaliyetiydi, ama federasyonu ilgilendiren Disiplin Talimatı'ndaki "şike, teşvik ve teşebbüslerine küme düşürme cezasını" değiştirmeyi istedikleri de biliniyor. Hatta İlhan Cavcav'ın açıklamasında bu da var. Sizce nedir bu değişiklik taleplerinin ardındaki sebep?
Bütün sebep para... Başta İlhan Cavcav ve Yıldırım Demirören, futbol kulüplerini bir spor kurumu olarak değil, borsaya bağlı bir ticari işletme, kendilerini de bunun patronu sayıyorlar. Bütün çabaları karlarını devam ettirmek ve arttırmak. Bunun için her yere, federasyona da baskı yapıyorlar.
Özellikle Beşiktaş için bir kardan söz etmek mümkün değil. Sürekli eksideler...
Eksi yazıyorsa kendi beceriksizlikleri... Yabancıda sözleşme sınırının kalkmasının sebebi bu değil mi? Niye? çünkü yabancı ucuz, yerli pahalı... Yerliyi yetiştirenden de bedavaya alamıyorlar. Yetiştiren kulüp de batsın, Milli Takım da... Federasyon da bu baskıya boyun eğiyor. Ama iş Federasyonda bitmiyor. Bir de kanun var. Bu nedenle işi siyasal baskıya çevirmeye çalışıyorlar. İlhan Cavcav'ın gazetelere yansıyan bir cümlesi var: "Bu yasa değişmezse kulüpler ilanla başkan arar." Yasadaki cezaların ağırlığından kanunlara uyan insanlara, kulüplere ne! Bir yere park yasağında ceza 10 lira olmuş, 10 bin lira olmuş kimi ilgilendirir? Arabasını yanlış yere park edeni... Arabasını doğru park eden, yasalara saygılı adam cezadan niye korksun? Cavcav ve Demirören'in bu kadar telaşlı olmaları karşısında "Neden?" diye düşünüyor insan?
Yıldırım Demirören'in yakındığı yasa maddeleri arasında örneğin elektronik bilet uygulaması da var...
Elektronik bilet uygulamasıyla, kulüp başkanlarının tribünlerdeki emir kullarına bedava bilet dağıtmasının önüne geçiliyor. Bu da işlerine gelmiyor. Kendileri için bağıracak, muhalefeti gerekirse döverek susturacak adamları nasıl elde tutacaklar bedava bilet vermezlerse? Beni kulüplerin tavrı ilgilendirmiyor; federasyonun duruşu ilgilendiriyor. Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar bugüne kadar bu duruşu sergileyemedi. Bugüne kadarki eylemleri baskılara boyun eğdiği yönünde...
Federasyon Başkanı'nın talimat değişikliği hakkında "Uygun olmaz. Bu dosya mevcut talimatlarla yürüyecek" açıklaması var.
Federasyon Başkanı kiminle kavgalı? Galatasaray ile... Galatasaray ne diyor? "Yasa ve yönetmelikleri aynen uygulayın." O yasa ve yönetmeliklere inanan bir başkan, niye "Uygula" diyenle kavga eder? Galatasaray'a teşekkür edecekken, durmadan Galatasaray aleyhine bildiri yayınlıyor.
Bu değişiklik talepleri hakkında umudunuz ve beklentiniz nedir?
Umutlu bir beklentim yok açıkçası... Bence bu federasyon, Demirören ve Cavcav'ın dümensuyuna girmenin yolunu arıyor. İnşallah yanılırım. Gereken kamuoyunu yaratabilirlerse yasanın değişmesi de hiç zor değil. Federasyon, meclise gidip başta Spor Bakanı Suat Kılıç olmak üzere yetkilileri ikna ederse "Değiştirmemiz lazım" diye, yasa da değişir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA