Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sizi dinlemediler Başbakanım..

Sayın Başbakanım,
Sizinle bugüne dek bir tek defa konuştum. Siz, hiç unutamadığım bir sebeple aradınız ve "Başınız sağolsun" dediniz.. "Nasıl üzgün olduğunuzu tahmin ediyorum. Gideni geri getirmez ama belki acınızı hafifletir diye bizzat duyurmak istedim. Az önce aileyi arayıp baş sağlığı diledim. Kütahya Valisi ve Belediye Başkanına da, bir Sıtkı Usta Müzesi'nin derhal açılması için talimat verdim" dediniz ve gözlerimi yaşarttınız.. (15 Kasım, 2010..)
Ama Sayın Başbakanım, bakın aradan aylar geçti, O müze hala açılmadı. Sizin talimat verdiğiniz günlerde Vali ve Belediye Başkanı Hac farizası için Mekke'de idiler. Belki vekilleri, emrinizi onlara iletmedi. Belki onlar sümen altı ettiler. Ama müze açılmadı. Bakın neler oldu, Sayın Başbakanım..
Sıtkı Usta'nın kızı Nida Olçar "Durumlar nedir" soruma, bir mektupla yanıt verdi. Aynen aşağıya alıyorum.
Danışmanlarınız, dilerim önünüze "Özetlemeden" koyarlar..

***

Hıncal Abi,
Sizin en son yazdığınız köşe yazısı üzerine Vali Yardımcısı Bilal Bey beni arayarak makamına davet etti ve ne istediğimizi sordu. Ben de babamın göl kenarında bulunan Camlı Köşk'ünü eserleri, şahsi eşyaları ve demirbaşları ile anahtar teslim olarak kendilerine vermek istediğimi söyledim. Bunun üzerine size müjde ile ilettiğim kendi hazırladıkları tutanağı yazıp verdiler.
Ertesi gün yerel gazete "Sizin yazınız üzerine Kütahya Valiliği harekete geçti" diye haber yapınca. Valilik böyle bir şeyin olmadığını bildirmiş. Beni davet eden Vali Yardımcısını aradığımda ise gayet üzgün bir ses ile bana bu işe karışmak istemediğini çok tepki ile karşılaştığını söyledi.
Sanki ben kendi kendime valiliğe gittim, Sanki Kütahya Valiliği benimle dalga geçiyor...
2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Müze için dilekçe vermiştim. Sağolsunlar kendileri incelemek yerine Kütahya Müze Müdürlüğü'ne inceleme yaptırmışlar. Benim yazıdan anladığım, babamın da gayretleri ile kurulan Kütahya Çini Müzesi'nde babamın 3 parça eserinin sergilendiği ve adına özel müze kurulmasına gerek olmadığını yazmışlar. Bakan adına verilen cevapta Belediye ve Valilik ister ise Özel Müzeler Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda değerlenebilir denilmekte..
"Güvenliği yok" dedikleri Camlı Köşk; Kütahya'ya 30 Km. Sofça Köyü sınırı içerisinde ve Jandarma Karakol Komutanlığına 7 Km. uzaklıkta. Son Teknoloji ile donatılmış güvenlik kamerası ve alarm sistemi ve bekçisi var. Sıtkı Ustanın Ceramic House satış dükkanı ve evine komşu.
Sayın Vali'den defalarca randevu almak istedim ama olumlu, olumsuz bana dönüş olmadı. Sonuç olarak..
Ben Rahmetli babamın kıymetli eserlerini maddiyata çevirmeyi hiç düşünmedim. Amacım adını ve eserlerini yaşatmaktı. Eserleri şu an müzayedelerin en gözde parçaları. Hep Kütahyası için kendini paraladı ama memleketinin bürokratları Müze Müdürleri onun öldükten sonra bile çıkarttığı ayak seslerinden rahatsız.
Sağolsun Belediye Başkanı Çiniciler Sitesi'ne adını verdi bu arada.. Belki sanatçı aşığı Eskişehir babama kapısını açar, belki Kültür Ağalığını yaptığı Denizli... Benim için farketmez, yeter ki babamın eserleri en güvenilir yerde sergilensin insanlarla buluşsun, onlara örnek olsun, adı yaşasın.
Şimdi bana hangi belediyeden ya da valilikten davet gelir ise onu değerlendirmek istiyorum. Sanırım biricik babam, bana adı, atölyesi, imzasının yanında mücadelesini de bıraktı.
Saygılarımla
Nida Olçar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA