Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Van'a uzanan eller..

Yazıyı okumaya başlamadan önce cep telefonunuzu çıkarın.. hangisi olursa olsun, 5283 yazın ve yollayın.. İşte hem de Ramazan'da yani dinimizin ibadetlerinden biri, fitre zamanı Van'a 5 lira yardım yapmış oldunuz..
Çocukken Ramazanda mahalle bekçileri kapı kapı dolaşıp evlere zarf bırakırlardı. Babam içlerine para koyardı. Bayram'da dolaşır zarfları toplarlardı.. Şimdi ne bekçi kaldı, ne de fitre zarfları.. Artık iş elektronik.. "Tık" dediniz mi, bilin ki, fitreniz hem de çok kutsal bir yere gitti. Allah kabul etsin..
"Kutsal" dediğim yer "Türkiye Kumbarası!.."
Beş lirayı oraya attınız.. Bu kumbara Van depreminden sonra Turkcell tarafından açıldı. Dün sabah bu yazıya başlarken internette baktım... 3 milyon 947 bin 989 lira birikmiş. Turkcell de 5 milyonla açmıştı hesabı zaten, olmuş 8 milyon 947 bin 989 lira..
Peki ne oluyor bu para?.
Orası daha da Kutsal.. Hazreti Ali, "Bana 1 kelime öğretenin kölesi olurum" demiş ya..
Bu para, Doğu'daki çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlere gidiyor. Van depreminde en büyük kaybı öğretmenler vermişti. 76 öğretmenimizi kaybetmiştik. Derme çatma binalarda yaşadıkları ve çalıştıkları için..
Doğu'daki öğretmenlere güven lazımdı önce.. Sonra sağlıklı şartlarda yaşam.. Sağlıklı şartlarda çalışma, hazırlanma olanakları..
Türkiye Kumbarası Van'da bir Öğretmen Kampüsü inşa ediyor.. 100 öğretmen için.. Lojman değil, kampüs.. Çünkü öğretmenlerin sadece eve değil, yaşam alanlarına ihtiyacı var, okul dışında.. İki oda bir salon evler, teknolojik alt yapıya sahip bilgisayarlı çalışma alanları.. Açık, kapalı, dinleme, buluşma ve boş vakit değerlendirme yerleri.
Türkiye Kumbarası'nda öğrenciler de var.. 100 öğrenci için, depreme dayanıklı, en çağdaş koşullarda bir yurt da inşa halinde..
Bitmedi.. Öğrenciyi okulu bitirir bitirmez meslek sahibi yapan Van Endüstri Meslek Liselerinde okuyan yüz öğrenciye de burs verilecek. Bu öğrenciler TEV (Türk Eğitim Vakfı) ile birlikte belirlenecek..
Fitrenizin gerçekten kutsal bir amaca gittiğini gözlerinizle de görmek istiyorsanız, tıklayın ve gezin..
www.turkiyekumbarasi.com.tr

***

Van'da Öğretmenler için yapılanlar bu kadar değil.. Şişli Belediyesi de, Van'ın merkezinde 75 yataklı bir öğretmen evi yapıyor.. Van gezimizde Serpil'le gittik, gördük.. Kaba inşaat bitmiş.. Bu yıl sonuna kadar Sarıgül orada kurdelayı keser. Çünkü yakından takip ediyor.. Bizzat kendisi her fırsatta gidip denetliyor..
Ünal (Özüak) bilgisayarda bana, projenin çizimlerini ve maketlerini gösterdi. Bayıldım..
http://www.sislibelediyesi.com/site/ pager.asp?ID=138 diye girerseniz, siz de görürsünüz..
Van Üniversitesi Öğretim üyelerinin dahi konteyner evlerde yaşadığı bugünlerde, Turkcell ve Şişli Belediyesi'nin yaptığı işlerin ne kadar anlamlı olduğunu tahmin etmeniz çok kolay sanırım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA