Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Editörlük zor zanaat!..

Gazetenin en önemli unsurudur editörlük diyorum, diyorum.. Dediğimle kalıyorum. Sayfanın baş sorumlusu.. Gazeteciliğin genel, o gazetenin özel ilkelerini ezber bilen, okurun yazıları en kolay ve en doğru algılamasını sağlayan adam..
Acaba öyle mi?.
İşte iki örnek.. Hem de bu ülkenin en yüksek tirajlı, en okunan iki gazetesinden..
İğneyi kendimize..
Sabah'ta Fatih Doğan'ı okuyorum. Beşiktaş'ta ilk maçında 10 dakika oynayan Niang'ı övüyor.. "Fernandes'in attığı golde asisti yapan Holosko'yu kaçıran mükemmel pasıyla Niang'dı.."
Ama ayni gazetenin ayni spor sayfasında maçın çerçevesi var. Niang oyuna Holosko'nun yerine girmiş. Yani ikisi ayni anda hiç oynamamışlar..
"Bu mu Hıncal ağbi" demesinler bana.. Sinek ufak mide bulandırır. Bu şeklen küçük, bence korkunç ihmal tüm Sabah'ın baştan savma hazırlandığı imajını verebilir okura..
Aman ha..
Öteki Hürriyet.. Yazarı can kardeşim Ünal Özüak..
"Banvit sikleti tutmayan Hacettepe'yi eleyerek, maaşlarını dahi alamadıkları söylenen, Hawkins darbeli, aklı hafta içinde oynayacağı Eurocup kader maçında olan Cimbom'u, kora kor geçen ilk yarı ardından Mahmuti, Vujacic'i yanına alarak maçı hediye edince zor zamanların koçu Ataman'ın adamları Anadolu Efes'i İstanbul'a gönderdi."
Düşüklük ve bozukları bir yana bırakın.. Tam 42 kelimelik bir cümle.. Boşuna çabalamayın on defa okusanız anlamazsınız.. Ben üç gündür anlıyamadım..
Ünal kardeşim uzun cümleler yazmaya meraklı ama, Hürriyet editörü bu satırları okumuyor mu?. "Yahu ben anlamazsam, okur nasıl anlar" demiyor mu?..
Erol Simavi bir defasında bana "Hürriyet'in bu ülkede en çok satan gazete olmasının sırrı 5 kelime kuralındadır" demiştir.
Yani "5 kelimeden uzun cümle yok.."
O zaman okurun anlamama ve kızıp gazeteyi elinden fırlatma sorunu da yok..
O zamandan bu zamana, hadi 10 kelime olsun. Ama bu ülkede 42 kelimelik bir cümleyi bırakın anlamayı, nefes almadan okuyacak kimsenin olmadığını Ünal'a söyleyecek yok mu o spor servisinde?.
(Diyebilirsiniz ki, "Ünal da, Hürriyet editörü de enseye tokat arkadaşın. Sen söylesene.." Bin defa söyledim. Ama bizde laf , öbür kulaktan çıkmak içindir. Dinletmek istiyorsan, yazacaksın.. Hadi şimdi görelim bakalım 42 kelimelik bir cümle..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA