Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Aklın yolu bir...

Bizim meslek zor ve meşakkatlidir. Bir o kadar da sorumluluk ister. Toplum uğruna fedakârlık gerektirir. İşte bu bağlamda başlattığımız değişim hamlemiz her geçen gün ciddi ivmeler kazanarak büyüdü. Sabah Akdeniz'de başlattığımız değişimin en büyük halkasını, kuşkusuz toplum ve okur odaklı projelerimiz oluşturdu. Bitmek tükenmek bilmeyen ekip enerjimizi yeni projelerle perçinledik.
Hani bir söz vardır 'Aklın yolu bir' diye… Son günlerde dost telefonlarından yükselen 'taklit ediliyorsunuz' sözlerine ne kadar mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu ifadeler, doğru işler yaptığımızın da birer teyidi niteliğinde.
Bireysel odaklı değil, toplumsal odaklı habercilik anlayışımızın ürünü olarak bölgenin en ücra köşesinde ne yaşanıyor ise Sabah Akdeniz'de yer alıyor. Haberciliğimizin başarısını siz değerli okurlarımızdan gelen memnuniyet telefonları taçlandırıyor. Yaptığımız projeleri bir bir yazmak istemiyorum. Siz bunların en yakın tanığısınız. Ama yeni projelerin ve çalışmaların müjdesini yakında paylaşacağımı ifade etmek istiyorum. Ayrıca, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak mesleğimizin bölgede ivme kazanıyor olmasından da memnuniyet duyuyorum.
Geçen haftanın manşetlerine birlikte göz atalım;
Pazartesi günü; Serik Kaymakamlığı tarafından açıklanan ve turistik Belek beldesini de kapsayan Çevre ve Kıyı Kirliliğinin Önlenmesi ile İlgili Komisyon Raporu'nun ortaya koyduğu tüyler ürpertici gerçekleri haberleştirdik. Konuya ilişkin haberi 'Kirli gerçekleri komisyon buldu' manşeti ile verdik.
Salı günü; Dışişleri Bakanlığı'na Tel Aviv - Antalya arasında uçak seferleri düzenlemek için başvuran İsrail'e ait Arkia Havayolu şirketinin"pes" dedirten taleplerini ve Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz'ın Antalya'nın güvenli olduğu vurgusunu yaptığı yanıtını, 'İsrail korkmasın Antalya güvenli' şeklinde manşetimize taşıdık.
Çarşamba günü dilenci şikâyetleri üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın talimatı ile başlatılan dilenci operasyonunu verdiğimiz 'Dilenci timleri operasyonda' başlıklı haberimiz büyük ilgi gördü.
Perşembe
günü 'Türkiye'nin ilk çözüm girişimi', Cuma 'Antalyalılar tek yürek oldu', Cumartesi 'Almanya ile iş köprüsü' Pazar ise 'Göç Antalya'yı değiştiriyor' manşetlerimiz yine farkımızı bir kez daha ortaya koyduğumuz çalışmalar oldu.
Hafta içersinde Almanya'nın kardeş şehri Nürnberg'den konuklarımız vardı. Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Maly Ulrich, beraberindeki heyetle birlikte önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ardından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Heyet, Nürnberg ile kardeşlik bağlarının güçlenmesinde lokomotif görevi yapan Antalyalı gazetecilerle Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde buluştu. Nürnbergli meslektaşlarımızın ve heyetin Antalya'dan mutlu ayrılmalarından biz de mutlu olduk.
Satırbaşlarıyla özetlemeye çalıştığım bir hafta daha tarihte bu manşetlerle yerini aldı. Yeni manşetlerin atıldığı, yeni projelerin rötuşlandığı bir haftaya başladık. Biz bölgenin sesi ve kulağı olmaya devam edeceğiz.
Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğimle…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA