Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Kılı kırk yarıyoruz…

Batı Akdeniz Bölgesi'ni sarmalayan habercilik trafiğimiz ivme kazanarak zirvedeki yerini koruyor. Siz okurlarımızdan aldığımız olumlu yansımalar tüm ekibe pozitif enerji olarak yansıyor. Kılı kırk yardığımız, tartışmaların zirve yaptığı haber toplantılarımızda size daha iyiyi sunabilmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Her hafta başı sizlerle geride bıraktığımız haftanın manşetlerini yeniden gözden geçirirken, yeni haftanın da yol haritasını belirliyoruz. Öyleyse bir göz atalım manşetlerimize;
Pazartesi günü 'Köprüçay suyu paylaşılamıyor' manşetimizde yılda ortalama bir milyon turistin rafting heyecanı tattığı Manavgat'taki Köprüçay'ın raftingcilerinin, rafting suyunun Serik'e içmesuyu için taşınması projesi nedeniyle sezona endişeyle başlıyor olmalarını haberleştirdik.
Salı günü 'Özel okullar zirve yaptı' manşetimizde Antalya'da gerçekleştirilen Performans Takip Sınavı'nda (PTS) özel okulların başarısının ön plana çıkmasını haberleştirdik. Sonuçlar, özellikle ilköğretim alanında özel okulların farkını ortaya koydu. Sonuçlara göre, 447 ilköğretim okulu arasında özel okullar ilk 20'yi parselledi. Antalya'da bulunan 31 özel okul üst sıralarda yer alırken, devlet okulları ise ilk 20'ye giremedi.
Çarşamba günü Makine Mühendislerinin yaptığı kontrollerde Antalya'daki asansörlerin yüzde 75'inin riskli olduğuna dair haberimizi 'Asansörler ölüme çıkıyor' manşeti ile duyurduk.
Perşembe günü 'Altınbeşik'te güneş doğuyor' manşetimizde güneş enerjisiyle aydınlatma yapılacak olan Altınbeşik Mağarası'nın BAKA tarafından desteklenen Özel İdare projesinin maliyetinin toplam 300 bin lirayı bulacağını kayıtlara not düştük.
Cuma günü Türkiye'deki mavi bayrakların yarısından çoğuna evsahipliği yapan Antalya'nın, 200'e ulaşan mavi bayrak sayısıyla Hırvatistan, İngiltere gibi ülkelerin de önüne geçtiği haberimizi 'Mavi bayrakta üstümüze yok' şekliyle manşete taşıdık.
Cumartesi günü dağ turizmine sesiz sedasız gelen 10 bin turistin, dağ köylerine 3 milyon gelir bıraktığı, hedefin 200 bin dağcıyla gelir rekoru kırılması olduğu haberimizi 'Dağcı turistler zengin edecek' başlığı ile manşete taşıdık.
Pazar günü 'Mahalle baskısı' manşetimizde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı, 'Side mahalle olmasın' pankartlarıyla karşılayan Sidelilerin ilçe olma isteklerine yer verdik.
Eee, bu haftalık da bu kadar. Hadi kalın sağlıcakla.
Mutlu haftalar…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA