Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Yok mu Kılıçdaroğlu'nu gaflet uykusundan uyandıracak bir adam?

Geçen gün bir okurum gönderdiği mesajda diyor ki; "Hatırlar mısınız bilmem ama tam 1 yıl önce daha Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan değilken, genel başkanlığa adı bile geçmezken, daha Deniz Baykal en görkemli haliyle koltuğunda otururken bu köşede; 'O, CHP'deki statükoculardan farklı bir kafaya sahip! Ben Kılıçdaroğlu'nun demokrat ve liberal bir kişilik olduğuna adım gibi eminim!' şeklinde bir yazı yazmıştınız.Size itiraz etmiştim bir e-mail'le. 'Sevilay Hanım.Yapmayın Allah aşkınıza! Bilakis statükonun kuyrukçusu olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu bize liberal, demokrat falan yutturmaya kalkmayın!' demiştim. Siz de cevaben bayağı öfkeli bir mesaj yollamıştınız bendenize. 'Önyargılı yaklaşımlarınızı kınıyorum. Kemal Bey cidden diğerlerinden farklı bir siyasi görüşe sahiptir.
İleride göreceksiniz!'
demiştiniz. Hazır yeri gelmişken tekrar sormak isterim size Sevilay Hanım!
Merak ediyorum.
Acaba hâlâ aynı noktada mısınız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili düşüncelerinizde? Hâlâ onun sol'dan bakan, sosyal demokrasiden ve evrensel değerlerden falan bakan bir siyasi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Dersim katliamını bile, 'Seyit Rıza problemli bir adamdı. Devletin onu susturması gerekiyordu' deyip savunan, 'Yahudi düşmanlığı' ile üne kavuşmuş olan, bütün karanlık ve pis cinayetlerin çözüme ulaşmaması için kitaplarında yalan yanlış bilgileri döşenen, yazdıklarıyla, Ergenekon çetelerinin savunan, davanın sulandırılması için manipülasyon yapan, ırkçılık yapıp Kürtlerin tümünü 'bölücü' diyerek hedef gösteren, Alevileri potansiyel isyankâr olarak kabul ettiği için 'Size bu iktidarda hayat yok! Siz bunlar için 'öteki'den başka bir şey olamazsınız!' deyip habire gazlayan, milleti birbirine kırdırmaya çalışan, ülkede kaosun oluşması için hiç sakınmadan kalemini iğrenç bir şekilde kullanan, zararlı saydığı demokratları itibarsızlaştırmak için iftira atan, hakaret eden bir adam için, Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Kaya gibidir. Aslan parçasıdır. Sonuna kadar arkasındayız!' sözlerini sarf ettiğini duyunca ne düşündünüz?
Gerçekten merak ettim. Nasıl bir ruh haline girdiniz?"
Cevaben şöyle yazdım okuruma; sizinle de paylaşayım.
"Bunalıma girdim efendim. Ben de günlerdir kendi kendime Kılıçdaroğlu'nun bu yakın ilişkisinin nedenini çözmeye çalışıyorum. Ona yakın isimleri arayıp, 'Bu adam Kemal Bey'e nasıl bulaştı, nasıl aralarında bu kadar derin sempatik bir ilişki kuruldu?' diye sorup deşmeye çalışıyorum meseleyi. Ama onlar da bilmediği için bu samimiyetin, bu ilişkinin nereden geldiğini bir türlü sonuca varamıyorum.
İnanın, 'Bu bir kâbus. Lütfen bir son ver!' diye yalvarıyorum Tanrı'ya. Diyorum ki; Allah'ım, 'Yok mu bu adamın yanında, etrafında aklı başında birileri? Şöyle okkalı bir tokat atıp onu girdiği bu şoktan uyandıracak? Yok mu; 'Kemal Bey! Yeter ya kendine gel kardeşim! Kafayı mı sıyırdın sen? Memleketin en karanlık kalemine sahip çıkmak sana mı kaldı? Bırak adam zamanında kimin değirmenine su taşıdıysa, onlar sahip çıksın! Sana ne kardeşim! Sana ne!' diyecek us sahibi bir adam?"
Bunu diyorum ama sonra da diyorum ki kendi kendime bu defa; "Nerden biliyorsun Sevilay? Belki de bu adamlar onun değirmenine su taşımıştı zamanında? O da bunun karşılığını veriyor şimdi!"
Hülasa sevgili okurum...
Her neyse ne!
Ezcümle...
Efendim Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kalbi kötü, ruhu kirli adamlarla dansından...
Arkasını, önünü düşünmeden hareket edip onlara sahiplik yapmasından... İnanın, utanç! Sadece utanç duyuyorum!


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA