Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Allah yemininizi bozdurmasın!

Merter Platformu'nun adını ilk kez, geçtiğimiz hafta hemşehrim olan Şahin Doğan'dan, platformun yardımını Malatya'ya ulaştıracaklarını, benim de kendilerine eşlik etmemi istediğinde duydum. Gündemin aşırı yoğunluğu nedeniyle ne yazık ki katılamadım. Ama son derece önemli bir sorumluluk yüklenen bu platformun çalışmalarından siz okurlarıma bahsedeceğime de söz verdim. "Merter Platformu" adından da anlaşılacağı üzere İstanbul'un Merter semtinde başlatılmış, gerçekten alkışa değer bir sosyal sorumluluk projesi. Dilerseniz platformun kuruluş şeklini, amacını ve bugüne kadar neler yaptıklarını projenin başkanı Cengiz Acar'ın ağzından aktarayım sizlere...
"Semt esnafı olarak bir araya gelip, ortak bir platform kurup, bir sosyal sorumluluk projesine imza atmak istiyorduk illaki ama bunu nasıl ve hangi şekilde yapacağımızı bilemiyorduk. Sonra bir gün bir gazetede Birleşmiş Milletler'in okumayı yeni bilim dalı olarak kabul ettiğini okuduk. 'Okumak ne kadar önemli' diye düşündük. Türkiye'de ihtiyaç malzemeleri sıralamasında kitapların 235'inci sırada yer aldığını gördük. Dünyada çocuklara özel günlerde kitap hediye edilmesi sıralamasında Türkiye'nin 180 ülke içinde 140'ıncı sırada yer aldığını, dahası bizim ülkemizde yaşayan çocukların kitap okuma konusunda çoğu Afrika ülkesinin gerisinde kalmış olduğunu gördük. Japonya'da toplumun % 14'ünün, Amerika'da % 12'sinin, İngiltere'de ve Fransa'da % 21'inin düzenli kitap okuduğunu ancak Türkiye'de 10.000 kişiden sadece 1 kişinin düzenli kitap okuduğunu öğrenince de hemen yola koyulduk. İnternet üzerinde faaliyette bulunan kardeş okullar sitesinin kurucusuna ve bu site üzerinden de köy ve mezra okullarındaki öğretmenlere ulaştık. Öğretmenlerle tanıştık. Onları anlamaya çalıştık. İdealizmlerine şahit olduk. 'İşadamları da bir şeyler yapmalı' diye düşündük ve tekstilci arkadaşlarımızı bir toplantıya davet ettik. İlk toplantıda 50 işadamıydık. Arkadaşlarımıza konuyu anlattık. Öğretmenlerin mesajlarını okuduk, konu ile ilgili slayt gösterileri izlettik. Ondan sonra da hemen kolları sıvadık ve geçtiğimiz martın sonunda platformumuzu kurduk. Ülke genelinde yaklaşık 2 bin okul sitemize üye oldu. Yönetim kurulu köy ve mezra okullarına kitap ve kırtasiye bağışı kararı aldı. İşte bu kısacık zamanda yaklaşık 2 bin okula 2 milyon kitap ve kırtasiye malzemesi gönderdik. Şimdi sırada kıyafet, ayakkabı ve gıda gibi yardımlar var. Yemin ettik. Çünkü bizim bu çocuklara bir umut borcumuz var. 'Bugün kitap, ayakkabı, pantolon. Yarın bilgisayar, derslikler ve okullar kazandıracağız' sloganı ile yolumuza devam etmeye kararlıyız."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA