Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Polis ve yargı ne yapmaya çalışıyor?

Sebep ne ben de tam çözemedim ama 'kör göze parmak sokar' misali enteresan işler oluyor son zamanlarda. Yanılıyor muyum bilmiyorum ama sanki birileri bişileri mahsus falan yapıyor. Olmaması gereken ne varsa oluyor. Yapılmaması gereken ne varsa yapılıyor. Ondan önce de bir gariplik seziyordum ama bayrakçı Ali Sarıçiçek olayı ile zihnim iyice bulandı. Kiminize gelmeyebilir ama bana çok tuhaf geldi Sarıçiçek meselesi. Düşünün... Polis, Gezi olaylarında vandallık yapan, ortalığı yakıp yıkan, kamu malına zarar verenleri bulup yargıya teslim edeceğine gidip geçimini bayrak satarak sağlayan zavallı bir adamı gözaltına alıyor. Ve 11 gün boyunca 'örgüt ele başı' diye Metris'te tuttukları o adam da çıka çıka gecekonduda, tek göz odada, 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren bir gariban çıkıyor.
Sizi bilmem ama benim içim büzüldü bayrakçının karısının 5 çocuğu ile Çağlayan Adliyesi önündeki o haklı isyanını dinlerken... Yüreğim burkuldu. Aynı burkulmayı, yangını henüz kimlerin dövdüğü, kimlerin katlettiğini bilemediğimiz 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın anasını dinlerken de yaşadım. "Kim ya da kimler vesile olduysa o bi lokma çocuğun ölümüne Allah bildiği gibi yapsın!" deyip geçmek de var ama diyemiyorum işte! Diyemem de! Çünkü ben de bir anayım ve aynı şeyin benim evladımın başına gelmiş olabileceğini düşündükçe kafayı yiyorum. Ve haklı olarak isyan ediyorum! Neden polis Ali İsmail Korkmaz'ın gerçek katillerini bulmak yerine yoldan geçen zavallı bir zerzavatçıyı bulup 'Aha da örgütün başı bu!' diyerek kamunun gözüne sokuyor. Ya da neden mahkeme eli palalı bir adamı milletin gözünün içine baka baka serbest bırakıyor da, Beşiktaş'taki evine giderken eylemci olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki M.Y.'ye 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıyor? Neden Ankara'daki savcı, Ethem Sarısülük'ü öldürdüğü tespit edilen o polisi serbest bırakıp, bir de göstere göstere o polise koruma tahsis ediyor? Yahu ne oluyor beyler, bayanlar? Neler oluyor? Ortada milyon dolarlık zarar varken ve bu zararı meydana getiren asıl provokatörleri, vandalları bulmak varken, neden toplum vicdanını yaralayacak tutuklamalar gerçekleştiriliyor hele biri söylesin bana! Duyuyorum ki İçişleri Bakanı olan biten bütün bu saçmalıklardan dolayı komada! Adalet Bakanı komada! Belli ki onlar da başa çıkamıyorlar bütün bu saçmalıklar dizisiyle! Soruyoruz hükümete yakın isimlere; "Vallaha bizim günahımız yok! Dahlimiz yok! Polis ve yargı neyi uygun görüyorsa öyle oluyor!" diyorlar!
Peki nedir kardeşim polis ve yargının bütün bu abukluklara imza atmaktaki amacı? Ne yani bunların niyeti toplumda infial yaratıp, milleti yerinden hoplatmak mı? Hükümet muhalifi medyaya; "Alın size yağlı ballı börek yiyin yiyebildiğiniz kadar!" dercesine malzeme üzerine malzeme üretmek mi? Valla eğer buysa gerçekten de çok başarılı olduklarını söylemek isterim. "Büyük operasyon helal olsun" derim! Yok ama o değilse de, o zaman neden oluyor bütün bu saçmalıklar bizlere anlatmalarının artık bir zorunluluk olduğunu belirtmek isterim!
Haksız mıyım?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA