Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Ahmet Kaya yaşasaydı eğer Sayın Kılıçdaroğlu...

Diyor ki CHP lideri; "Diyarbakır'daki fotoğraf yerel seçimler öncesi iç politikaya bir yatırım fotoğrafıdır!"
"Vah... Vah..." dedim okuyunca bu söylediklerini. Çünkü bunu söyleyen sahada olduğu günden bu yana Türk milliyetçiliği üzerinden siyaset yapan bir Devlet Bahçeli değil. Kürtlerin gasp edilen haklarının geri alınması için yıllarca bu uğurda mücadele veren Sezgin Tanrıkulu (PKK'lıların avukatlığı ile meşhur olmuştur), Hüseyin Aygün gibileri partisinin ulusalcı, Kemalist kanadının şiddetli itirazlarına rağmen Meclis'e taşıyıp onlardan bu mücadelelerini CHP rozeti ile sürdürmesi için yatırım yapan siyasetçi. Gerçi tam bir hayal kırıklığı ile sonlandı 3 yıl evvel yaptığı bu yatırım ayrı konu ama yakaladığı her fırsatta, pozisyonunun ona sağladığı her olanakta sosyal demokrasiden, solculuktan dem vuran bir liderin Diyarbakır'daki fotoğrafı bu biçimde yorumlaması inanın içimi acıttı. Hele bir de Ahmet Kaya'ya dair söylediklerini okuyunca iyice kahroldum. Demiş ki Kemal Bey, Habertürk muhabiri Düzgün Karadaş'a; "O haksızlığa, eşitsizliğe sazıyla sözüyle karşı çıkan bir insandı. Bugün yaşıyor olsaydı asla o fotoğrafta yer almazdı!"
Bilmiyorum haberi var mıydı CHP Genel Başkanı'nın ama 13. ölüm yıldönümü sebebiyle Paris'te bulunan Gülten Kaya eşinin mezarı başında yapılan anma töreninde Diyarbakır'daki o fotoğrafa dair şu yorumu yaptı: "Bugün biraz da özel bir gün! Sürgündeki Şivan'ın Amed'e döndüğü gün! Bugün onun doğduğu topraklara dönüşünü de selamlıyoruz!"
Üzgünüm ama CHP lideri bu konuda da tıpkı yürüyen merdiven olayında olduğu gibi yine tersten yürüdü ve maalesef absürt bir pozisyona düştü! Gülmek de mümkün tabii düştüğü bu duruma ama ben ağlamak istiyorum. Hem de hüngür hüngür! Çünkü "yaşasaydı asla o fotoğrafta olmazdı" dediği o büyük sanatçı... O söz üstadı... O fotoğraf ve benzerleri çekilebilsin diye geleceğini, canını ortaya koydu ve o fotoğrafı istedi diye bu topraklardan kovuldu. Ve Şivan gibi sürgün gittiği gurbette memleketine hasretinden öldü! Kemal Bey ya kendisi yanlış biliyor ya da her biri ayrı bir âlem olan danışmanları yanlış yönlendiriyor. Ama bilmeli ki, yaşasaydı eğer Ahmet Kaya; değil o fotoğrafta bizzat yer almak, o fotoğraf daha iyi anlaşılsın ve o fotoğraf ebediyete kadar Türkiye'nin bütün duvarlarını süslesin diye üzerine bir de şahane bir beste yapardı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA