Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Fethullah Gülen'in kaset komplosundan kurtardığı kişi kim?

Sanırım aralık başıydı. Hepimizi hayretlere gark eden şu meşhur beddua içerikli sohbetinden bir öncekinde Fethullah Gülen enteresan şeyler anlatmıştı. Hani ABD'de bulunduğu dönemde kendisine bir istihbarat geldiğini ve o istihbarat sayesinde de düzenlenecek kaset komplosundan Türkiye'de şu anda mühim bir pozisyonda bulunan birini kurtardığını aktardığı sohbet. Aynen şöyleydi kurduğu cümleler:
"Burada akşamdı. Türkiye'de gece yarısıydı sanıyorum. Dediler ki 'nefsine uyarak bir yerde bir alüfte (Hayat Kadını) ile buluşmaya gidiyor ve aynı zamanda birilerinin de komplosu söz konusu olabilir.' Türkiye'de onu tanıyan bir arkadaşa telefon ettim. 'Kalk' dedim, 'gece yarısı deme evine koş git.' Bu bir komplo meselesiydi. Şayet ben engellemeseydim o kişi günümüzde geldiği konuma gelemezdi. O mevzudaki telefon sabit. Benim o ricada bulunduğum o zat da hâlâ hayatta!"
Biz anlayamadık tabii hocanın o ifadelerle kimi kastettiğini ve ne için bunları söylediğini... Ayrıca anlattıkları doğru mu değil mi ondan bile emin olamadık. Kaldı ki doğru bile olsa çok yakışıksızdı yaptığı açıklamalar. Çünkü bir din adamının bu türden bir olayı, üstelik de milyonların dinleyeceği bir sohbette dile getirmiş olması hoş değildi. Kendisi de sanırım büyük pişmanlık duymuştur bu açıklamasından dolayı; zira sonrasında korkunç iddialar ortaya atıldı bu anıyı paylaşmış olmasındaki amacıyla ilgili. Düşünün... Bazıları hükümeti dershaneler konusunda dize getirmek için, Hocaefendi'nin hükümete yakın çevrelerden birini ima ederek şantaj yaptığını bile iddia etti.
Tabii o dönemde binbir tevatür dönmüştü bu konuyla ilgili ama akıllara ziyan bir açıklama olarak kabul gördüğünden kimse üzerinde de durmamıştı ve mesele öylece kapanıp gitmişti kendi mecrasında. Ancak geçtiğimiz hafta yeniden gündeme geldi bu konu ve şaka gibi ama milyonların gözleri önünde korkunç bir karakter suikastına imza atıldı. Maşallah son günlerde Fethullah Gülen'in İstanbul şubesi gibi hal ve tavırlar sergileyip kendisini pek bir heder eden Nazlı Ilıcak CNN Türk'te daimi konuğu olduğu programda ötesini berisini düşünmeden, "bunu dersem sonu nereye gider?" şeklinde muhakeme yapmaya gerek duymadan "küt" diye Gülen'in o sözleriyle kimi kastettiğini açıkladı.
Çok özür diliyorum bu fütursuzluğu köşeme taşımaktan dolayı ama Özdemir'e yapılmak istenen itibarsızlaştırma operasyonuna galiba biraz da ben önayak oldum. "Ne alaka?" dediğinizi duyar gibiyim. Çok alaka var maalesef. Çünkü Ilıcak'ın o kişinin adını zikrettiği gün yani perşembe gecesi benim yazı konum da o kişiydi. Yani "Cemaatin hain ilan ettiği imam MİT'e mi çalışıyor?" başlığı ile köşemde yazdığım İlahiyatçı Profesör Kemalettin Özdemir. Sanırım Özdemir ile ilgili yazdıklarım Cemaat kanadında rahatsızlık yarattı ve o gün şahsını itibarsızlaştırma yönünde bir operasyon için düğmeye basıldı. Burada düğmenin ve o düğmeye basanın kimler olduğunu açık açık yazmama gerek yok; sanırım ne demek istediğim gayet iyi anlaşılmıştır.
Neyse... Bir dönem Cemaat'in en mühim isimleri arasında sayılan ancak yanlışları ve kötü gidişatı gördüğü için başta Fethullah Gülen olmak üzere tepe kadrolarına resti çekerek ayrı düşen Özdemir, elbette ki şahsına yapılan bu çirkin saldırının hesabını mahkemede soracak. Dün aradığımda Ilıcak'a dava açma hazırlığında olduğunu söyledi. Bu nedenle de çok fazla şey konuşmak istemedi ancak güç bela ağzından şu kadar açıklama alabildim:
"Böyle bir olay söz konusu değil. Bu alenen şahsıma atılmış iftiradır. Yargı önünde muhakkak bu iftiranın hesabını soracağım ancak adımı böyle bir çirkin olayın muhatabı olarak zikrettiği aynı programda; 'İddia deyip konuşarak olmaz bu işler. Varsa bir iddia belgesi ile kanıtlamak zorundasınız!' diyen Nazlı Ilıcak hanımefendinin bu tavrının yorumunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA