X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yol üstünde bir vaha
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Yol üstünde bir vaha

  • Giriş Tarihi: 7.1.2013

Başka yerde tadamayacağınız yemeklerin olduğu alakart restoran Hilmi Beken, Burdur Yolu üzerinde Antalyalılara sunulan bir vaha gibi

Türk hızlı yemeklerinin başında gelen pidelerden Kalbimin Sesi, Beyaz Bahçe Pide, Çerkez Pide, İtalyan mutfağı menüsünden Kırıntı adlı bonfile, kebaplardan Gönül Çelen, HB Special, sabahları Kral Kahvaltısı, tatlılardan kabak tatlısı ile beraber sunulması için üretilmiş tahinli dondurma. Her biri, başka yerde tadamayacağınız lezzetli yiyecekler.

HAVUZ İÇİN BORU HATTI

Lezzetlerine göre çok ekonomik olan bu yemekleri tadabileceğiniz adres ise Burdur Karayolu'nun 17'inci kilometresindeki Hilmi Beken Restoran. Uzun güzergahların olduğu yolun kenarındaki mekanın tam anlamıyla vahaya dönüştürül- mesi için, 3,5 kilometre boru hattı döşenip su getirilmiş. Oluşturulan süs havuzunda, rengarenk balıklar var.

HAMURİŞİ ATÖLYELERİ VAR

Baba Hilmi, işindeki en büyük yardımcısı olan eşi Zuhal, oğulları Semih ile Melih Beken, çeşitli yerlerde 4 akaryakıt istasyonu işletiyor. Bu noktaları yalnızca araçların değil, insanların da her türlü ihtiyaçlarını giderebilme imkanı sağlayan tam anlamıyla bir istasyon olmayı düşünmüşler. Şehir içinde olmayan eşyaların satıldığı bir iç dekorasyon mağazası açmışlar. Ardından küçük bir lokanta. Şu anda günde 3 bine yakın poğaçanın satıldığı, berber dükkanı, ücretsiz duş, kadın ve erkek mescit alanlarına kadar her şeyin düşünüldüğü bir tesis yaratmışlar.

BAHÇESİ İLGİ ÇEKİYOR

Yaklaşık 23 dönüm arazi üzerine kurulu merkezin 15 dönümü hemen her türlü meyve ağacının da olduğu dev bir bahçe. Ana müşterileri Pamfilya ve Palm City Konakları, Uluslararası Antalya Üniversitesi, Organize Sanayi ve Döşemealtı sakinleri. Buranın özelliklerini bilip de hususi olarak şehir içinden ailesiyle birlikte gelenler de var.

PERSONEL DEMİRBAŞ

Restoran, mimari yapısı, iç hacmi ve mönüsüyle sürekli değişiyor, büyüyor. Arkada bulunan marangoz atölyesi, bunun için kurulmuş. Yeniledikleri restoranın kapalı alanında 150, bahçesinde bine yakın kişi hizmet alabiliyor. Mutfakta 12, serviste 14 kişi çalışıyor. Mutfaktaki kalabalığın sebebi, yiyeceklerin neredeyse tamamını kendilerini hazırlamaları ve domateslerin salata siparişi verilmeden önce doğranmasını istemeyişleri. Yazın bahçeye olan talebin aramasıyla personel daha da artabiliyor. Kışın müşteri sayısı düşse de, ana personelden vazgeçmiyorlar. Böylece hem kalite standartlarını koruyor, hem de çalışanların zevklerini bildiği müşterilerinin isteklerini harfiyen yerine getirmeleri sağlanıyor.

Her konsept var
Fabrikatör ile kamyon şoförü yan masalarda aynı hizmeti alıyor. Çocuk oyun alanının arkasında bebek bezi değiştirme ve emzirme odası bile düşünülmüş. Hafta sonları çocuklarınızla birlikte kahvaltıya gelebileceğiniz, öğlenleri hızlı yemek yiyebileceğiniz, yol üstü uğrayabileceğiniz ve alakart yemekler istediğiniz zaman, hepsini bir arada yaşatabilen bir adres.

Beken kardeşler işin başında
Korkuteli'deki istasyonlarındaki lokantalarında da, aynı mönüyü aynı lezzette bulabilirsiniz. Aynı zamanda Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı olan Semih ile Melih Beken kardeşler, sorumlu oldukları restoranın koordinasyonunu Muammer Erler'e bırakmış.

Yenilikler hiç bitmiyor
Beken kardeşler, çocukluklarının geçtiği bu istasyonda yapılabilecek her türlü yeniliğe açık. Müdavimlerinin hem menüden, hem de mimari yapıdan sıkılmamasını istiyor. Bunun için marangoz atölyesi bile kurmuşlar. Bölgede tercih edilebilecek çok fazla alternatif lokanta olmadığı için, gelenler hep aynı şeyi tatmasın istiyorlar. Bu aralar kafalarından geçen düşünce, dev bahçeyi daha aktif halde kullanmak. Çiftlik evi gibi hayvanlar da getirmek istiyorlar. Dört ay önce balık ürünlerini mönülerine eklemişler. En sevdikleri hamsili pilav. Beken Ailesi de burada yemek yiyor.

Ekip ruhu şart
Unları özel, susamları özel, süt ve peynirleri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı'nın oğlu Celal Subaşı'dan geliyor. Odun fırınında pişen yemeklerinin her biri damaklarda özel bir lezzetler bırakıyor. Hemen her sınıftan insana nezih bir ortamda hizmet sunmayı başarıyorlar. Personelinde ekip ruhu oluşturduklarını vurgulayan Semih Beken, "Bir işletmenin başarılı olması gerekiyorsa, bunun bir ekip işi olması gerekiyor. Tüm zincir halkalarının sağlam olmasıyla başarı geliyor. Hepsi birbirini bağlıyor" sözleriyle başarısının sırrını da itiraf ediyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.