EL DEĞMEDEN ÜRETİM
HER yıl İtalya, Fransa ve Almanya'da düzenlenen fuarlara katılan Bekir Avşar, unlu mamullerde yaşanan dünyadaki gelişimi takip ediyor. Son yenilik el değmeden simit üretimi. En yoğun talep olan Avşar Simit ürününü 9 aydır el değmeden ürettiklerini anlatan Avşar, "Almanya ve İtalya'dan unlu mamül üretim makinelerini getirdik. Simit üretimine uygun hale getirdik. 9 aydır Antalya'da el değmeden simit üretiyoruz" dedi.
BAYİLİKLE BÜYÜYECEK
AVŞAR Simit, toptan satışın yanı sıra, perakende alanında simit, poğaça ve börek çeşitlerinin yanı sıra, ekmek, kuru ve yaş pasta gibi farklı ürünleri de sunuyor. Bekir Avşar, perakende alanlarında günlük yaklaşık 3 bin kişiye hizmet verdiklerini söyledi. Avşar, hedeflerinin franchising yoluyla büyümek olduğunu belirterek, "10 yerde Avşar Simit noktası kurulmasını planlıyoruz. Bunun teknolojik altyapısını hazırlıyoruz" diye konuştu.
VERGİ HEDEFİ 1 MİLYON LİRA
BEKİR Avşar, en büyük gururlarının verdikleri vergi olduğunu söyledi. Satılan her simidin vergisini ödediklerini anlatan Avşar, "2009'da 44 bin ve 2010'da 100 bin lira olan ödediğimiz vergi, 2011'de 181 bin liraya, 2012'de ise 248 bin liraya ulaştı. Hedefimiz 2015'te 1 milyon lira vergi ödeyecek ciroya ulaşmak" dedi.
SEKTÖR DEĞİŞTİ
ESKİDEN simidin gazete kağıdına sarılarak verildiğini hatırlatan Avşar, "Ancak şimdi insanların beklentileri değişti. Bunu gözeterek kendini geliştirmeyenler ayakta duramıyor" dedi. Avşar, sadece bu talepleri karşılayan değil, müşterinin talep çıtasını yukarıya taşıyan bir anlayışa sahip olduklarını belirtti.
9 SİMİT 15 POĞAÇA ÇEŞİDİ ÜRETİYOR
AVŞAR Simit'te, İstanbul, Ankara, çıtır, yağlı, kepekli, sütlü, açma, kara fırın gibi 9 çeşit simit bulunuyor. Ayrıca yaklaşık 15'er çeşitte poğaça ve börek çeşitleri bulunuyor. Avşar şirketinin Antalya'ya kazandırdığı özel bir lezzet de var: Avşar Simit. Bekir Avşar bu simidin ortaya çıkış hikayesini anlattı: "Antalya'da en çok talep gören çıtır simitti. Ancak diğer illere göre yapılmış bir ürün. Antalya'nın nem oranının yüksek olması nedeniyle, dayanımı daha çok olan ve gevrekliğini uzun süre koruyan Avşar simidi ürettik. Çıtır simitte sıcak olarak kullanılan pekmez, Avşar simitte soğuk olarak kullanılıyor."