Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Aşçılık Ekibi, 5-9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 11.Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde, 1 altın, 8 gümüş, 5 bronz madalya ile toplamda 14 madalya ve 1 merit ödül kazandı. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak amacıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen yarışmada; Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Gökhan Arslan "Pasta Dekor Yarışmasında 1 altın madalya, Ege Şentürk, Mustafa Ülker ve Onur Tüfekçioğlu "Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasında gümüş madalya, Mehmet Selman Bayındır, Gökhan Arslan ve Aykut Cantürk "Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasında bronz madalya, Mustafa Ülker "Üniversite Düzeyi Balık Yemeği Yarışmasında ve "Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışmasında 2 gümüş madalya, Ege Şentürk "Üniversite Düzeyi Balık Yemeği Yarışmasında gümüş madalya, Onur Tüfekçioğlu "Üniversite Düzeyi Makarna Yarışmasında gümüş madalya, Gülcan Baş "Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışmasında gümüş madalya, Mehmet Selman Bayındır "Üniversite Düzeyi Tatlı Yarışmasında bronz madalya, Gökhan Arslan "Üniversite Düzeyi Balık Yemeği Yarışmasında bronz madalya, Damla Köse "Üniversite Düzeyi Tatlı Yarışmasında Merit Ödülü aldı.
MESLEKİ GELİŞİM SAĞLADI
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Osman Çalışkan, "Dünyanın dört bir yanından yarışmacının katıldığı bu büyük organizasyonda üniversitemizi temsil etmekten mutluluk ve gurur duyduk. Organizasyonda 21 ülkeden gelen aşçılarla tanışma fırsatı bulmanın öğrencilerimizin mesleki gelişimine olumlu yönde etki edeceğini düşünüyoruz. Öğrencilerin emeklerini madalyalarla taçlandırmaları sevindirici bir durum. Hedefimiz üniversitemizi yurt dışında temsil etmektir" dedi.