PİLİÇ DOLMASI
Yapışmaz bir tavada yağı kızdırın. Arpacık soğanı, sarımsaklarını ilave edin ve hafif ateşte rengi değişinceye kadar yaklaşık 5 dk pişirin. Mantarları ve kırmızı biberleri tavaya ilave edin. 3-4 dk mantar ve soğanların her tarafı yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuması için 15 dak. bekletin. Soğumuş olan sebzenin içerisine rendelenmiş kaşar peynirini, küçük doğranmış kişnişi ekleyin. İnce olarak açılmış piliç filetosunun içerisine hazırlanmış olan peynirli sebzeden koyarak kapatıp rulo şeklinde sıkıca kapatın. Sos için saplı çukur tavada kısık ateşte bütün sos malzemelerini ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dk. kaynatarak koyulaşmasına yakın ateşten alın. Hazırlanmış olan sarma piliç filetosunun üzerine tuz ve karabiber serpilerek yağlanmış fırın tepsisinde fırında veya salamandrada her iki tarafı kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. arasında pişirilerek, sos ve yeşillikler ile servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
4 adet 160 gr piliç filetosu (ince olarak açılmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
10 adet arpacık soğan (şerit olarak doğranmış)
1 adet kırmızıbiber (çekirdeği alınmış ve şerit doğranmış)
4 yemek kaşığı (100 gr ) rendelenmiş kaşar peyniri
12 adet (120 gr ) taze mantar (küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı taze kişniş (küçük doğranmış) SOS İÇİN
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı krema
Tuz, ak biber