Ayvaları kaynayan suya 2 dakika bırakıp çıkartın. Daha sonra dilimlere ayırarak soyun. Dilimlerin ortasındaki çekirdeklerini bıçak yardımı ile temizleyin ve çekirdekleri sonra kullanmak için bir kenara alın. Bu işlemi yaparken ayvaların kararmaması için limonla ovun. Dilimlediğiniz ayvaları saplı ateşe dayanıklı tavaya veya tencereye alın. Üzerine toz şeker serpin. Çıkarmış olduğunuz ayvanın çekirdeklerini tavaya ekleyin. Ayvaları yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Pişen ayvaları soğuması için kenarda bekletin. Servis yapacağınız zaman servis tabağının tam ortasına gelecek şekilde ayva dilimlerini üst üste koyup karamel şekeri ile tutturun. Taze nane yaprakları ve hazır karamel sos ile birlikte isteğinize göre ılık ve ya soğuk servis yapın. Afiyet olsun!... Not: Yanında arzunuza göre vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER (4 Kişilik)
4 adet ayva 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı karamel sos 4 dal taze nane yaprakları