ZEYTİNYAĞLI ANANASLI AVOKADO
Çukur saplı tavada harlı ateşte zeytinyağını kızdırın. İçerisine ince şerit şeklinde doğranmış kuru soğanı koyun ve 2- 3 dakika pembeleşinceye kadar kavurun. Sonrasında havucu ilave ederek aynı şekilde ve sürede kavurmaya devam ediniz. Bu arada ara da karıştırarak sebzelerin yanmamasını dikkat edin. İnce ve şerit şeklinde doğranmış patatesleri ekleyin ateşin derecesini biraz düşürün ve kısık ateşte olmasına dikkat edin. *Patatesler yumuşamaya başladığında avokado dilimlerini ve kırmızı kaypa biberi ilave edin. Karıştırmaya devam edin.
*Tuzu, toz şekeri, yarım adet sıkılmış limon suyunu ve bir bardak suyu tavaya koyarak ağzı yarım kapalı şekilde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
* Pişen zeytinyağlı sebzeyi ateşten alıp ve soğumaya bırakın. İçi alınan ananasların içerisine yemek kaşığı ile doldurun. Taze dereotu yaprakları ile süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Malzemeler
1 adet kabuğu soyulmuş ve göbeği alınmış taze ananas 3 adet ince doğranmış avokado 1 adet orta boy patates 1 adet ince doğranmış havuç 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet ince doğranmış kırmızıbiber 1 kahve fincanı zeytinyağı 1/2 adet limon suyu 1'er tatlı kaşığı toz şeker ve tuz 1 su bardağı su Yarım demet dereotu