BAL KABAĞI TATLISI TAHİNLİ
Bal kabağın dış kabuğunu soyarak kesip atın. Çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın. Kabak dilimlerini 3-4 santim uzunluğunda doğrayın. Pişireceğiniz ateşe dayanıklı tavada veya tepsiye dilimlemiş olduğunuz bal kabaklarını sıralayarak üzerine toz şekeri serpin. Kabakları bu şekilde 4-5 saat kadar serin bir yerde bekletin. Bu süre sonunda kabakları 180 derece sıcaklıktaki fırında yumuşayana dek pişirin. Sonra üzeri kızarana dek tutun. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın. Soğuyan kabağı servis tabağına alın. Üzerine iri dövülmüş ceviz ve file fıstığı serpin. Tahin ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun!
MALZEMELER
(6 Kişilik)
1 kg balkabağı 1.5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı tahin 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi 2 yemek kaşığı file fıstık