X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ramazan sofrası

  • Giriş Tarihi: 23.7.2013

BAL KABAĞI TATLISI TAHİNLİ
Bal kabağın dış kabuğunu soyarak kesip atın. Çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın. Kabak dilimlerini 3-4 santim uzunluğunda doğrayın. Pişireceğiniz ateşe dayanıklı tavada veya tepsiye dilimlemiş olduğunuz bal kabaklarını sıralayarak üzerine toz şekeri serpin. Kabakları bu şekilde 4-5 saat kadar serin bir yerde bekletin. Bu süre sonunda kabakları 180 derece sıcaklıktaki fırında yumuşayana dek pişirin. Sonra üzeri kızarana dek tutun. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın. Soğuyan kabağı servis tabağına alın. Üzerine iri dövülmüş ceviz ve file fıstığı serpin. Tahin ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun!

MALZEMELER
(6 Kişilik)

1 kg balkabağı 1.5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı tahin 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi 2 yemek kaşığı file fıstık

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.