X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ramazan sofrası

  • Giriş Tarihi: 24.7.2013

BİBERİYELİ BALIK BİFTEĞİ
Balığın her iki yüzeyini tuz ve karabiberle tatlandırın ve derin olmayan bir kaba koyun, sonra zeytinyağı, limon suyu ve taze kekik yapraklığıyla karıştırın. Kırmızıbiberi ince parçalar halinde doğrayarak karışıma ilave edin ve karışımı balığın üzerine dökün, sonra iki saat buzdolabında beklettikten sonra rastgele balığın üzerine dökün. Bağlı çıkararak karışımı bir kenara bırakın ve balığı üç dört dakika ortası az pembeleşinceye kadar her bir yüzeyini pişirin. (Arzuya göre her bir yüzey bir iki dakika daha fazla pişirilebilir.) Arta kalan karışımı küçük bir sos tavasına dökün ve kaynatın, sonra bu sosu balığın üzerine dökün ve deniz börülceli rizotto ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun!

MALZEMELER (4 Kişilik)
4 adet (400 gr) orkinos yada kılıçbalığı bifteği Yeteri kadar tuz ve karabiber 3 yemek kaşığı kapari çiçeği 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 taze limon suyu 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı 2 tatlı kırmızıbiber 4 dal taze biberiye yaprağı

SERVİS İÇİN

Taze pişirilmiş deniz börülceli rizotto

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.