Ekmek sepetini yapmak için un, su ve tuz karıştırılıp kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Yapılan hamuru küçük rol şeklinde yapıp bir kâsenin yardımı ile sepet şeklinde örün. Örülen sepet hamurunu 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kuzu kavurma için öncelik ile bütün malzemeleri sarımsak hariç kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavanıza tereyağı ilave ederek hızlı ateşte sıra ile et, arpacık soğan, mantar, sivri biber ve son olarak domatesleri ilave edin. Tuzu, karabiberi ve kekiği atarak son bir kez harlı ateşte çevirip ocaktan alın. Tabakta sepetin içerisinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
(4 Kişilik)
400 gr kemiksiz kuzu but 4 adet taze sivri siber 2 adet domates orta boy 12 adet arpacık soğan 4-5 diş sarımsak 10 adet taze mantar (küçük boy) 3 yemek kaşığı tereyağı (veya sıvı yağ) Tuz, karabiber, kekik
EKMEK SEPETİ İÇİN:
kahve fincanı beyaz un Tuz ve su