Finike'de Hakan Akülkü, ekmeğini kaktüslerden çıkartıyor. Akülkü, halk arasında kaynanadili ve dikenli incir olarak da bilinen bir kaktüs meyvesi olan Frenk İnciri toplayarak hayatını kazanıyor. Doğada kendiliğinden yetişen Frenk incirlerini toplayan Akülkü, topladığı meyveleri Finike Marina girişinde satıyor. Akülkü'nün en önemli müşterisi ise bölgeye tatile gelen turistler.
SABAH GÜNEŞ DOĞARKEN
Frenk inciri toplamanın inceliklerini anlatan Akülkü, meyveleri, dikenlerin kapandığı sabahın ilk saatlerinde toplandığını belirten ve güneşin yükselmesiyle dikenlerin de açıldığını anlatan Akülkü, meyveyi yemek için dikenli kabuğa bıçakla bir çizik atılarak içinin çıkarılması gerektiğini kaydetti. Buzla servis ettiği Frenk incirinin çok sağlıklı bir besin olduğunu ifade eden Akülkü, "Kan yapıyor, böbrek ve bağırsakları çalıştırıyor" dedi.