FESLEĞEN SOSLU PİLİÇ FİLETO
Filetoyu, tuz, kırmızı toz biber, karabiber, soğan, sarımsak ve zeytinyağının bir kısmı ile marine edin. Fesleğenleri çok ince kıyarak sızma zeytinyağına ilave edin ve pürüzsüz bir sos elde edene kadar mikserden geçirin. Marine edilen filetolarını ızgarada ya da tavada pişirin. Patatesleri fritözde kızartın ve filetoları baharatlı tost ekmeği ile birlikte servis tabağına yerleştirin. Fesleğen sos ile servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
400 gr piliç fileto 4 dal taze fesleğen 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet rendelenmiş orta boy kuru soğan Yeteri kadar tuz, taze karabiber ve kırmızı toz biber 2 adet soyulmuş ve dilimlenmiş patates 4 diş sarımsak 4 dal biberiye 4 adet dilimlenmiş tost ekmeği