Hindi filetolarını streç film folyesine ya da yapışmaz fırın kâğıdı üzerine koyun. Et döveceği yardımıyla hafifçe 5 ml kalınlığına gelecek şekilde ezin. Unu tuz ve karabiberle karıştırın ve bu karışımı hafifçe bifteklerin üzerine serpiştirin. Hindi filetosunun üzerini örtün. Kayısı sosu hazırlayana kadara kadar buzdolabında dinlendirin.
KAYISI SOSU HAZIRLAMAK İÇİN
Kayısı ve soğanları, portakal kabuğu, şeker, portakal suyu ve sarımsağı bir sos tavasına koyun. Hafifçe kaynamaya bırakın ve karıştırın 10 dk ağzı açık bir biçimde düşük ateşte kaynatın, arada bir karıştırarak, takı kalınlaşıp şurup halini alıncaya kadar. Bir tavada yağı kızdırın, sonra hindi filetolarını her iki tarafını 3-4 dk altın kırmızsızı oluncaya kadar kızartın (bu işlemi ızgarada da yapabilirsiniz). Pişen hindi filetolarınızın üzerine kayısı sosunuzu kaşıkla dökün. Sonrada maydanoz yaprakları ve portakal dilimleriyle servis edin. Afiyet olsun!
MALZEMELER (4 Kişilik)
4 adet 175-200 gr hindi fileto 1 yemek kaşığı beyaz un Tuz ve taze çekilmiş karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Maydanoz yaprak dalları, 1 adet portakal KAYISILI SOS İÇİN 125 gr (15 adet) kuru kayısı (doğranmış) 1 kırmızı soğan (soyulmuş ve ince doğranmış) 2 yemek kaşığı toz şeker 1/2 portakalın ince rendelenmiş kabuğu 1/2 su bardağı (100 ml) taze portakal suyu 1 diş sarımsak