Lara ve Kundu'daki otel ve turizm acentelerinde çalışan yerli ve yabancıların ikamet tercihi Güzeloba Mahallesi'ndeki hazır yemek tüketimi artınca, Rus restoranından sonra Japon ve Uzakdoğu yemekleri sunan restoranlar da açıldı. Çoğunlukla Rusya olmak üzere Ukrayna, Gürcistan, Romanya, İngiliz, Alman, Hollandalı turizm çalışanı sayısı artınca, Havaalanı Caddesi'nde lokantalar açılmaya başladı.
KOZMOPOLİT MAHALLE
Caddenin 300 metrelik bölümünde çorbacı, kebapçı, Karadeniz pidecisi, sulu yemekçi, ocak başı ve bir pizzacının sıralanırken, Rus Lada Ryazanova ülkesinin yemeklerini sunduğu Scoprio adlı restoranı 7,5 yıl önce açmıştı. Bu restoranın yanına 2 ay önce, Japon yemekleri ağırlıklı yemekler yapan Kokoyaki, ardından da Japon, Çin, Tayland, Vietnam yemeklerini tadabileceğiniz Uzakdoğu Mutfağı adlı küçük lokantalar da açıldı.
YÜKSEK LİSANSLI
Restoranında en çok borş çorbası, pelmeni adlı Rus mantısı ve et şiş yemeği olan şaşlık sipariş edildiğini belirten Lada Ryazanova, müdavimlerinin yüzde 50'sinin Türk, yüzde 40'nın Rus olduğunu söyledi. Ülkesinde gastronomi üzerine yüksek lisans yapmış ve 8 yıldır Antalyalı olan Japon Rieko Sakamoto'nun lokantası Uzakdoğu Mutfağı'nda ise, günde 240- 300 adet sushi satılıyor.