Sunis Hotels Grubu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın otellerde yiyecek-içecek ve hijyen konularında denetimlerin arttırılmasına, uymayanlar hakkında yasal işlem yapılmasına yönelik genelgesine destek verdi. Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, bu denetimlerin özellikle her şey dahil sistem ile çalışan resort otellerde yiyecek ve içecekte kalite çıtasının yükselmesini sağlayacağını söyledi. Ünal, yiyecek- içecek kalitesinde ayrıca otellere taban çıta uygulaması getirilmesini önerdi.
KRİTERLER GENİŞLETİLMELİ
Turistik işletmelerde yapılan denetimlerin fiziki koşullarla sınırlı kalmayıp yiyecek-içecek ve hijyen gibi sağlığı ilgilendiren konularda da yapılmasını uzun yıllardır savunduklarını ve bunu her platformda dile getirdiklerini belirten Namık Ünal, "Denetimlerde kriterleri genişletmek lazımdı. Özellikle yiyecek konusu çok önemliydi. Bu denetimler yapılırken en azından yiyecek içecek kalitesinde de bir taban çıta konması gerekiyor. Tabi ayrıca temizlik de önemli. Her şey dahil diyerek aslında hiçbir şey vermeyen bazı işletmeler de daha kaliteli yiyecek-içecek vermeye yönelecekler" diye konuştu.