X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Gülden sirke üretimi yapıldı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Gülden sirke üretimi yapıldı

  • Giriş Tarihi: 21.8.2013

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR) gargara, içilebilir kazan dibi gülyağlı gülsuyundan sonra şimdi de 'Gül Sirkesi' üretti. GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, 3 ayrı laboratuarda 23 farklı yeni ürün geliştirdiklerini belirterek, "Gayemiz fabrika kurmak değil. Müteşebbislere bu yatırımın hayata geçirilebileceğini göstermektir" dedi. Isparta'nın yüzyıllık bilgi birikimi olmasına karşın gülsuyuna istenilen oran ve kalitede yatırım yapmamasını 'ağlanacak bir tablo' olarak değerlendiren Canlı, sadece gülyağına odaklanmanın yanlış olduğunu söyledi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.