Antalya'nın Manavgat ilçesinde köylü kadınlar, eskimiş su kovası ve yağ tenekelerinden kurdukları ısıtma sistemiyle mutfak tüpünde tasarruf ediyor. Maltız isimi verilen ocak, kullanılmayan yağ tenekeleri ile su kovalarının iç kısımlarına saman karışımlı toprak harcın sürülmesiyle yapılıyor. Toprak kuruduktan sonra içinde odun ve kömürle ateş yakılıyor. Manavgatlı Emire Yılmaz ve Sultan Gök, maltızın desteğiyle mutfak tüpünün ömrünü 7 aya uzattıklarını anlatıyor. Yemek ve çayı maltız üstünde yaptıklarını anlatan Yılmaz, burada pişen yemek ve çayın daha lezzetli olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Eskiden mutfak tüpüm 2.5 ayda bitiyordu. Maltızla 7 ayda bitiyor. Yemek ve çay demlemesini mantızda yapıyorum" diye konuştu.