Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR) yeni bir ürün geliştirdi: Gül çayı. GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, Isparta'nın içilebilir gülyağlı gül suyu, gargara ve gül çayına yatırım yapması gerektiğini söyledi.
GÜL PETALLERİ
Genetik Transformasyon ve Haritalama, Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji, Gül, Kiraz, Badem Islahı ve Doku Kültürleri alanında bilimsel projeleri olan Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, içerisinde gül petalleri bulunan sallama çay üretildiğini açıkladı. Gül ürünlerinin çeşitlendirilmesinin en büyük hedefleri olduğunu ifade eden Canlı, bugüne kadar 100'ün üzerine ürün geliştirdiklerini anlattı. Gülün çeşitlendirmesi çalışmalarına yoğunluk verdiklerini belirten Canlı, gül menşeli 30'dan fazla ürün geliştirdiklerini dile getirdi.
PROFESYONELLEŞTİRDİK
Geliştirilen ürünlerden birinin de 'sallama gül çayı' olduğunu bildiren Canlı, şöyle konuştu: "Gülü tomurcuk halinde bulmak mümkün ancak bu çayın tadı, tomurcuk halinde kurutulduğundan dolayı acıydı. Biraz daha profesyonelleştirdik."