X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Turunç reçeli yapım dersi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Turunç reçeli yapım dersi

  • Giriş Tarihi: 21.12.2013

Türkiye'nin narenciye ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Antalya'da portakal ve turunçların (aşısız portakal cinsi) kabukları soyulup eşsiz bir reçele dönüştürüyor. Manavgatlı kadınlar yaz kış kendi reçellerini doğal yöntemlerle imece usulü yapıyor.

İMECE USULÜ YAPILIYOR
Manavgat Milli Egemenlik Mahallesi'nin kadınları turunç reçeli yapımının kendilerinden sonraki nesillerde de devam ettirilmesi için ders veriyor. Manavgat'ta narenciye reçellerini evlerinde kendilerinin hazırladığını belirten ev hanımı Türkan Yıldız, her yıl turunç ve portakal reçelini imece usulü hazırladıklarını söyledi. Yıldız, "Turunç reçeli yapmayı annelerimizden uygulamalı bir şekilde öğrendik. Şimdi de çocuklarımıza öğretiyoruz" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.