Antalya'da düzenlenen "8. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması" başladı. Anfaş Fuarcılık ile Türkiye Aşçılar Federasyonu öncülüğünde, Şefler Birliği Derneği tarafından "Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı" kapsamında organize edilen yarışmaya yurt içi ve dışından şefler ve öğrenciler katıldı. Michelin yıldızına sahip 8 şefin jüri üyeliği yaptığı ve 3 gün sürecek yarışmada, 9 kategoride yarışmalar gerçekleştirilecek. İlk gün üniversite öğrencileriyle genç aşçılar yarışmalarında yarışmacılar en güzel yemekleri yapabilmek için yoğun çaba harcadı. Vatandaşların da yarışmacıları ilgiyle takip ettikleri görüldü. Antalya Şefler Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Kahraman Bıyıklı, ilk gün üniversiteler, genç aşçılar ile sebze oyma kategorilerinde 151 yarışmacının yarıştığını söyledi. Bıyıklı, genç aşçılarla otellerdeki şeflerin sunumları arasında, ilkokul ve üniversite yılları arasındaki kadar fark görülebileceğini anlattı.