Akdeniz
Üniversitesi Manavgat MYO Müdürü Hacer Bakır Sert, Manavgat susamının marka değerini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldığını belirterek, "Geçtiğimiz yıl syarışmanın ilkini organize etmiştik. Bu yarışmanın ilki düzenlenmesine rağmen katılım oldukça yüksekti. Bu yıl yine 18 Nisan'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 2.Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması'nı organize edeceğiz. Bu yıl ev hanımları, öğrenciler ve otel çalışanları ayrı ayrı kategorilerde yarışacaklar. Ev hanımları, tatlı, pasta ve hamur işleri, öğrenciler soğuk meze, otel çalışanları ise sıcak yemekler kategorisinde yarışacak. Birinciye 1500, ikinciye 1000, üçüncüye ise 500 lira ödül verilecek.