X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Akseki'nin buğday dövme geleneği
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Akseki'nin buğday dövme geleneği

  • Giriş Tarihi: 30.5.2014

Antalya'nın Akseki ilçesi Hocaköy mahallesinde yaşayan vatandaşlar, dibek taşında, tokmakla, atalarından kalma buğday dövme geleneklerini yıllardır sürdürüyor. 67 yaşındaki Emine Yılmaz, atalarından kalma bazı gelenekleri imkansızlıklara rağmen sürdürdüklerini söyledi. Hayriye Çelik de yardımlaşarak yaptıkları taş dibekte buğday dövme işleminin yüzyıllardır yapıldığını ifade ederek, "Bunun keşkek ve çorbasını yapıyoruz. Bu geleneği sürdürüyoruz. Dövme işlemini bir, bir buçuk saatte yapan ustalarımız var" dedi.

TADINA DOYULMUYOR

Havva Yiğit de taşta yaklaşık 7-8 kilogram buğday dövdüklerini belirterek "Bir mevlit okutmak için 20-25 kilogram buğday döveriz. Yöreye özgü keşkek çorbası, aşure çorbasını buğdayı döverek yapıyoruz. Dibek taşında döverek yaptığımız yemeklerin lezzeti bu yöntemle artıyor" dedi.

BU GELENEK SÜRECEK
Akseki'nin Hocaköy mahallesinde yaşayan vatandaşlar, dibek taşında, tokmakla, atalarından kalma buğday dövme geleneklerini yıllardır sürdürüyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.