X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Mor üzümün kurtuluşu
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Mor üzümün kurtuluşu

  • Giriş Tarihi: 20.6.2014

Antalya'da bağcılığın yok olmaya yüz tutmasıyla unutulan Antalya'nın mor üzümü, Manisalı bir firmanın 10 dönümde yetiştiricilik yapmasıyla yaşatılıyor. Antioksidan oranı daha fazla olduğu için bilinçli tüketicinin tercih ettiği siyah üzüm çeşidi olarak mor üzümü yetiştiren Utes Tarım, ürünlerini kent içindeki AVM'lere ve otellere sunuyor. Akseki yöresinin 'Antalya'nın mor üzümü' adlı türküsüne de konu olan mor üzüm, dayanıklılığı, hızla tada gelmesi özelliği nedeniyle tercih edildi.

BAĞCILIK UNUTULDU

Antalya'daki 40 dönümlük bağlarının 4'te birini bu çeşide ayırdıklarını belirten Şirketin İşletme Müdürü Mehmet Irmak, Antalya'nın tescilli en büyük bağının 5 dönüm olduğunu söyledi. Irmak, "Köylünün ürünlerini alma garantisi vererek, bağcılığın gelişmesini sağlayacağız" dedi.