Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım yarım santim kalınlığında uzunlamasına keselim ve tuzlayalım ve acı suyunu salması için bekletmeye alalım. Kuşbaşı etleri yağı ısıtılmış bir tencereye alalım. Et saldığı suyu çekene kadar pişirin. Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, 2 adet sivri biber ve 2 adet domatesleri ilave edelim. Kısa bir süre sonra salça ilave edin yedirin ve suyu ekleyip orta ateşte suyunu yarısını çekene kadar pişirelim. Son olarak baharatlarını ekledikten sonra ocağı kapatıp dinlenmeye alın. Acısını salması için bekletilen patlıcanları yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın sıvı yağda kızartalım tekrar kağıt havluya çıkarıp yağını alalım. Kızaran patlıcanları artı şeklinde koyalım ve pişen etten 1 yemek kaşığı dolusu koyup bohça gibi kapatın. Üzerlerine 1'er dilim domates ve biber dilimleyip kürdan batıralım. Fırın tepsilerine aralıklı dizelim. Etten kalan sosu da ekleyip 150 derecede 2 0 dakika pişirelim. Yanında arpa şehriye pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
450 gr iri dana kuşbaşı 4 adet patlıcan 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 2-3 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı salça Sıvıyağ, tuz, karabiber, 1 su bardağı su
Kabak tatlısı
Bal kabağını ince dilimlerde kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini ayıklayın ve suda yıkayın. 3 armak uzunluğunda doğrayın, büyük ve yayvan bir tencereye kabakları aralarına şeker serperek kat kat yerleştirin. En az 6 saat veya zaman varsa 1 gece kapağı kapalı bekletin, gece bekletilen kabak suyu tamamen saldıktan sonra tenceresiyle bir süre kapağı ile yumuşayana kadar pişirin. Kısa bir sürede kabak şerbetini koyulaşması için kapağı açık kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine tahin ve cevizi serpiştirin yanında kaymak veya dondurma ile servis edin Afiyet olsun.
MALZEMELER
1200 gr kabak, 1.5 su bardağı şeker 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz, 1 çay bardağı çifte kavrulmuş tahin, kaymak veya vanilya dondurma.