Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzüp soğuk suda bekletin. Kuru soğan, Arnavut biber ve sebzeleri yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etleri, yağı kızdırılmış tencereye ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Soğan ve biberleri sırasıyla ekleyin ve salça ilave edin, karıştırıp üzerini geçecek şekilde su verin. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Suyu kaynayınca kısık ateşte pişirin. Suda bekletilen pirinci süzün, asma yapraklarını haşlayın ve soğutun. Pirinci kıyma, dereotu, maydanoz, domates ve baharatları karıştırın ve harmanlayın. Yaprakları düz bir zemine dizip iç harcı ekleyin. Yaprakların iki taraflarını kapatarak rulo sarın ve sarma işlemini sürdürün. Tencerenin tabanına asma yapraklarını yerleştirin. Sarmaları boşluk bırakmayacak şekilde dizin. Etli kuru fasulyeyi sarmaların üzerine ekleyin. Fasulyedeki su, sarmaların üstünde değilse su takviye yapın. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 30 dk pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu gezdirip kapalı halde dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
(6 kişilik) 200 gr kuru fasulye 200 gr dana kuşbaşı et 1 adet domates 1 soğan 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salça 1 Arnavut biberi Tuz, kırmızı toz biber YAPRAK SARMA İÇİN 150 gr asma yaprağı 200 gr kıyma 1 adet domates 1 fincan zeytinyağı 1 soğan 1/2 dereotu 1/2 maydanoz 1 çay bardağı pirinç Limon suyu, tuz, k.toz biber, karabiber
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY