Mantarları yıkayıp süzdükten sonra dört eşit parçaya dilimleyin ayrı bir tencerede suyunu çekene kadar bekletin. Tekrar başka bir tencereye yağı kızdırdıktan sırasıyla et ve soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun ve mantarları da ekleyin. Etin bıraktığı suyu çektirin ve salçayı ilave edin. Tamamen karıştırın, suyunu ekleyip 30 dk kontrol ederek orta ateşte pişirin. Süresi dolduktan sonra yemeği fırın tepsisine boşaltın.
Üzerine kuşbaşı doğranmış domates ve biberi dağıtın ve tepsiyi folyo ile kapatın.
120 derecede 20 dk pişirin.
Püre için patatesleri kabuklu haşlayın. Piştikten sonra patatesin kabuğunu soyun, varsa mutfak robotunda yok ise el rendesi ile ince kısmından rendeleyin. Tencereye tereyağını eritin ve patatesi süt ile tamamen karıştırarak pişirip tadını, kıvamını ayarlayın. Servis tabaklarına önce püreyi koyun üzerine yemeği koyarak servis edin.
Afiyet olsun.
MALZEMELER
450 gr dana kuşbaşı 100 gr kültür mantar 1 adet soğan 2 adet sivri biber 1 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber 1/2 limon 1 çay bardağı zeytinyağı
PÜRE İÇİN 3 orta boy patates 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağ
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY