Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, tatsız büyük boy çeşit nedeniyle kendi evine karpuz alamadığından dert yandı. Raf ömrünü uzatmak, daha fazla verimlilik tercihiyle kabak kökünden karpuz yetiştiriciliğine devam edilmemesi uyarısı yapan Satıcı, "Rekolte kaygılarıyla üretime inat edilirse, tüketim azalır, tüm sektör kaybeder" dedi.
TADI YOK
Bu konuda üreticiyi değiştirme şansı olmadığı için durumu düzeltme görevinin tohum firmalarında olduğunun altını çizen Satıcı, "Karpuzda biri 6 ton, diğeri 9 ton ürün veriyor. 9 ton verenin 3 tonu zaten kabuk, içinde de tat yok. Yiyemiyorsun, tat alamıyorsun" dedi. Tohum firmalarının bu üründen vazgeçmesi ya da aşılanmada bir takım farklı yöntem geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Satıcı, "Karpuz üretiminde klasiğe dönülmez belki ama, rekolteyi birinci planda tutmanın işe yaramadığı ortada" diye konuştu.