NEV-İ DEĞER
Tencereye az yağ verip etleri ekleyin ve etin bırakacağı suyu çekene kadar kavurun. Soğanı, sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından havucu, yaklaşık 6-7 dk sonra da patates ve suyu ilave edip yaklaşık 30 dk orta ateşte pişirin ve ocaktan alarak dinlendirin. Ispanakların tamamen suyunu sıkın ve mikserde püre haline getirip beklemeye alın. Beşamel sos için tencerde yağı kızdırıp unu verin ve kavurun. Sütü ilave edip hızlıca karıştırın. Baharatlarını, yumurta sarısını, limon suyunu ve püre ıspanakları ekleyin. Koyu sos kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Etleri fırın tepsisine alıp üzerine ıspanaklı beşamel sosu verin. Son olarak rende kaşarları serpiştirip 160 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
MALZEMELER
400 gr yağsız dana kuşbaşı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet patates 150 gr haşlanmış ıspanak 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 2 su bardağı su Yeteri kadar tuz ve ak biber,
Beşamel sos için 1 fincan ayçiçeği yağı 1 adet yumurta Çeyrek limon 100 gr rende kaşar
KAYMAKLI TEL KADAYIFI
Kadayıfın tellerini iyice didikleyin ve kadayıfları bıçak ile küçük küçük kesin. Ceviz ve fıstıkları sarımsak döveceği ile ufak parçalara ayırın. Tereyağını tepsiye iyice yedirin. Kadayıfın yarısını tepsiye dizin ve üzerini presleme yapın. Ezilmiş olan ceviz ve fıstığı tepsideki kadayıfın üstüne serpiştirin ve kalan kadayıfı ilave edip tekrar presleyin. 200 derece ıstılmış fırında kadayıfın üzerini kızartın. Başka bir tepsiyi yağlayıp pişen kadayıfı ters yüz edip tekrar fırına sürün ve kızarmasını sağlayın. Ayrı bir kapta şerbetini bir taşım kaynatın ve soğuduktan sonra kızaran kadayıfa dökün. Dilimleyin ve kaymak eşliğinde servis edin. Afiyet olsun
MALZEMELER
350 gr tel kadayıf 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı fıstık 200 gr kaymak
ŞERBETİ İÇİN 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su