Süleyman
Demirel Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından tahıl üretiminde kuraklıkla mücadelede önemli katkı sağlandı. Araştırma merkezi, tahıl üretiminde kurak şartlarda diğer tür ve çeşitlere göre daha iyi gelişen Tatlıcak ve Alper Bey çeşitlerinin deneme üretimi Isparta'da gerçekleştirdi. Buğdaya göre hem daha verimli hem de saman verimi daha yüksek olan "buğday - çavdar" melezi olan çeşitler normal buğdaya göre daha iyi gelişiyor. Normal buğdaya göre 1.5-2 kat daha fazla verim ve saman almak mümkün olduğunu belirten Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kelen, özellikle kuraklığın etkili olduğu günümüzde tahıl üretiminde 'Tatlıcak' ve 'Alper Bey' çeşitlerinin tercih edilmesiyle kuraklıktan etkilenmeden hem yüksek verim hem de daha fazla saman almanın mümkün olabileceğini söyledi.