Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ramazan sofrası

Giriş Tarihi: 17.7.2014
YOĞURTLU ETLİ TAZE FASULYE

Fasulyenin kılçıklarını ayıklayın ve ortadan ikiye bölerek doğrayın. Yıkanmış olan etleri tencereye koyun ve üzerini kapatacak kadar su ilave edip kaynatmaya bırakın. Kaynarken etin kefini köpüğünü alın. Geceden ıslatılmış olan nohutları da kaynayan ete ilave edip nohut yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra taze fasulyeleri ekleyip pişirmeye bırakın. Diğer tarafta yoğurda yumurta ile sıvı yağı verin ve hep aynı yöne karıştırın. Kaynayan etin suyundan yoğurda azar azar ekleyip aynı yöne karıştırmaya devam edin. Yoğurt kabarmaya başladığında suyu kaynamaya devam eden ete yavaş yavaş aynı yönde karıştırarak sosu verin. 2 dakika daha kontrol edilerek kaynatıp baharatı tuzu ilave edin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.

350 gr dana kuşbası 450 gr taze fasulye 150 gr nohut 3 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 çay bardağı ayçiçek yağı Tuz Akbiber

PANNA COTTA

Sütün içine jelatin ve nişastayı koyup karıştırın. Küçük bir tencerenin içine kremanın tamamını boşaltıp şekeri ilave edin ve karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Nişasta ve jelatini kaynayan süte yavaşca ilave edip muhallebi gibi pişirn. Su ile ıslatılmış kalıp veya pet bardaklara yerleştirin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip kalıbı ters çevirerek çıkarın. Servis tabağına alıp arzunuza göre franbuaz sos ve dilim meyveler ile servis edin.

400 gr krema 1.5 su bardağı toz şeker 2 tatlı kaşığı jelatin 2 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı nişasta

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz