YALANCI SU BÖREĞİ
Tereyağını eritin ve ılımaya bırakın. Derin bir kapta tereyağına yumurta, süt, ayçiçek yağı ve kabartma tozunu ilave ederek çırpın. Zemini yağlanmış fırın tepsisine kenarları taşacak şekilde yayın ve üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Diğer 2 yufkayı sosa batırın ve tepsiye yerleştirin. Peyniri rendeleyin ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırıp yufkaların üzerine serpiştirin. Diğer 3 yufkayı aynı şekilde sosa batırıp peynirli harcın üzerini kapatın. Dışarıya sarkan yufkaları da üzerini kapatıp kalan sosu üzerine dökün. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Yanında dilim domates ve süzme yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
6 adet yufka 6 yumurta 2 su bardağı süt 125 gr tereyağ 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 paket kabartma tozu İÇ HARCI İÇİN 250 gr beyaz peynir Yarım bağ maydanoz
BROWNİ
İlk olarak bir kaba yağ, şeker, vanilya ve tuzu koyup yumuşayana kadar yoğurun. Yumurtayı ekleyip karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karışımı aliminyum kaplı tepsiye döküp fırında 170 derecede 20 dk pişirin ve soğutun. Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün ve bir kabın içinde benmari usulu eritin, kekin üzerine dökün. Donduktan sonra kare kesip servis tabağına alın. Yanında vanilya dondurma ile servis edin. Afiyet olsun.
1 su bardağı şeker 125 gr margarin 3 adet yumurta 1.5 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 150 gr bitter çikolata 1 paket kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY