X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Çökertme
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Çökertme

  • Giriş Tarihi: 19.7.2014

Etleri ve patatesleri şerit şeklinde doğrayın. Tencereye sıvı yağı koyun, soğan ve eti ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biber salçasını da ilave ettikten sonra 10 dakika daha kavurun. Su, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın. Şerit şeklinde doğranmış patatesleri havlu peçetenin üstüne alarak iyice kurutun, fritözde kızartın. Ocaktaki etle patatesleri harmanlayıp servise hazır hale getirin. Domates sos için, yağı tavaya alın. Domates, tuz, kekik ve dövülmüş sarımsağı ilave edip karıştırın. 15 dakika pişirin. Tava yoğurdunu iyice çırpın. Pişen yemeği servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu, yoğurdun üzerine de domates sosunu dökün. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun

MALZEMELER
450 gr kuşbaşı dana eti (yağsız ve sinirsiz tranç eti) 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy domates 3 adet sivri biber 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su 2 adet orta boy patates 200 gram tava yoğurdu Tuz, karabiber
DOMATES SOS İÇİN 2 orta boy domates 50 gr tereyağı 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik Yeterince tuz

KIBRIS TATLISI
ŞERBETİMİZ için su ve şekeri tencerede karıştırın ve 15 kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Sonrasında içine sıvıyağ, un, galeta unu, vanilya, kabartma tozu, ve fındıkları ekleyek karıştırmaya devam edin. Karışım tamamlandıktan sonra hamuru tepsiye dökün. 180 derecede fırında 40 dk pişirin. Pişrime işlemi tamamlanınca fırından çıkarın ve tatlının üzerine soğumuş olan şerbetini verip beklmeye alın. Kreması için şanti hariç tüm malzemeleri karıştırın ocakta muhallebi kıvamını alınca şantiyi ilave edip karıştırın ve soğutun. Tatlı şerbetini iyice çektikten sonra kremayı üzerine sıvayıp buzdolabında 1 saat bekletin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
4 yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı galeta unu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kırık fındık ŞERBET İÇİN 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su
KREMA İÇİN 1 lt süt 4 yemek kaşığı un 1 paket vaniya 1 paket krem şanti

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı


kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.