X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Bademli Tavuklu İslim Kebap
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Bademli Tavuklu İslim Kebap

  • Giriş Tarihi: 21.7.2014

TAVAYI ısıtın ve zeytinyağı koyun. İnce ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin, kavurun. Pembeleşip öldükten sonra bademleri ekleyin. Küp doğranmış renkli biberleri ekleyip hep birlikte soteleyin. Biberler piştikten sonra tavuklarını ilave edin tavuk suyunu çekip salana kadar kavurun ve ikiye bölünmüş kokteyl domatesleri ve 1 çay bardağı bulyonlu su katın. 5-10 dakika pişirip altını kapatın. Biber, patlıcan ve kabağı uzunlamasına 2-3 mm kalınlığında kesin. İster tavada ister ızgarada pişirin. Bir kaseye, kasenin dibini de kapatacak ve kenarlardan sarkacak şekilde bir patlıcan, bir kabak, bir havucu yan yana dizin. İçine tavuklu harçtan koyun ve kenarlardan sarkan sebzeleri üzerine kapatın. Kaseyi fırın tepsisine ters çevirin. Üzerine yarım domates, bir dilim yeşil biber koyup çöp şişle tutturun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tavuklu harcın suyundan üzerine dökün ve 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Tavuklu harcın sosundan ve bademlerden tabağın kenarlarına ve yemeğin üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
600 gr tavuk but 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 er adet patlıcan kabak 1 çay bardağı zeytinyağı 100 gr badem 5 adet mini domates (koktey domates) 1 adet domates 2 adet sivri biber Tuz, k.toz biber, karabiber, tavuk bulyon

Kakaolu Tulumba Tatlısı
ŞERBETİMİZ için 3-4 damla limon, su ve şekeri tencerede karıştırın ve 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Tencereye su, margarin, tuz koyun. Orta ateşte yağı eritin. Daha sonra un ve irmiği ekleyin hızla karıştırın. Un pişmeye başlayınca ocaktan alıp ılımaya bırakın. Sonra 1 yumurta kırarak hızla karıştırıp sırasıyla diğer yumurtaları ekleyin ve aynı işlemde karıştırın. Son olarak kakao ilave edip karıştırdıktan sonra krem şanti torbasına yıldızlı duy takarak hamuru torbanın içine koyun. Fazla kızgın olmayan yağa 2 cm boyunda bırakın. İki yüzü kızarınca şerbete atın. Servis ederken toz Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
4 adet yumurta 100 gr margarin 2 su bardağı su 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı irmik 2 çorba kaşığı kakao 2 su bardağı un ŞERBETİ İÇİN 2 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su çeyrek limon

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.