X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Pirinçli semizotu
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Pirinçli semizotu

  • Giriş Tarihi: 22.7.2014

Pazıları güzelce birkaç su yıkayın ve biraz sirkeli suda bırakın. Soğanı yemeklik doğrayın ve biraz zeytinyağında kavurun. Salçaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Pazı yapraklarını doğrayıp soğanlı karışıma ilave edin. Pirinci de yıkayın ve yemeğe ekleyin. Biraz sıcak su ilave edip şekeri ve tuzu katıp, ocağın altını kısın. Kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER
1 demet pazı 1 soğan Yarım çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 kesme şeker tuz zeytinyağ

Sütlü kayısı tatlısı
Kayısıları sütün içinde 1 saat kadar bekletip ceviz içini kayısıların içlerine doldurduktan sonra süte şeker ilave edip karıştırın. Tekrar kayısıları koyun ve yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşak bir kıvama gelince kayısıları soğutun ve açık kısımlarına çay kaşığı yardımı ile kaymak sürün. Üzerine Antep fıstığı serpiştirin. Çukur bir servis tabağına sütü sos olarak verin. Üstüne kayısıları dizin ve servis edin. Afiyet olsun.

MALZEMELER
500 gr kuru kayısı 500 gr süt 250 gr toz şeker 200 gr kaymak 1 çay bardağı 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.